Een groep dampende twintigers trekt zich terug in de resten van de natuur, op zoek naar de voetsporen van de Native American. Ze zoeken in ritmes en vredespijpen, in schors en in scheppingsverhalen, in postcards en films. Ze scannen hun geweten en hun vurigste verlangens. Een nieuwe stam wordt geboren. Een ode aan een verloren cultuur. Indiaantje spelen op hoog niveau. Hoe kan je de grond bezitten?

Honor the sacred.

Honor the Earth, our Mother.

Honor the Elders.

Honor all with whom we share the Earth:

Four-leggeds, two leggeds, winged ones,

swimmers, crawlers, plant and rock people.

Walk in balance and beauty.

 

 

 

Idee: Vincent & Anneke, spel: Vincent Brons, Anne Fé de Boer, Joke Emmers, Tarik Moree (stage), Len Pillen (stage), eindregie: Mara van Vlijmen, trajectbegeleider: Vincent Rietveld, licht ontwerp: Prem Scholte Albers, dramaturgie assistentie: Lena Meijer (stage), productie coördinatie: Carry Hendriks. Met speciale dank aan Sebastiaan Smink.

De pers over INDIAAN:

NRC NEXT, 12/06:
‘Deze groep is liever eigenwijs dan dat ze makkelijk behapbare kunst maken. Dat pakt goed uit.’

De Volkskrant, 12/06:
‘het kantelmoment waarop actrice Joke Emmers met de moed der wanhoop een moderne uitputtingsslag inzet, is meesterlijk.’


Praktische informatie:

Locatie is 15 minuten met de fiets vanaf het festivalhart.

Voor aanvang van de voorstelling kun je bij restaurant STROOP terecht voor een heerlijke biologische (wereld)pannenkoek. Op vrijdag en zaterdag zijn ze ook na afloop van de voorstelling open.

 Met dank aan Noordoogst.