In de worstelshow La Lucha Libre gaan de vijf vrouwen van La Isla Bonita elkaar fysiek en verbaal te lijf. Geïnspireerd op de Mexicaanse luchadors worstelen zij met zichzelf, elkaar en de wereld. Al dit gewicht op een mat van 30 cm dik. Een persoonlijk, psychologisch gevecht, én een collectief vechten tegen de clichés over mannen, vrouwen en seks.

In een arena van containers vliegen ze elkaar in de haren. In Amsterdam Noord, waar de wind ons om de oren waait, bijten we in het stof.

‘Ik weet niet hoe ik het moet zeggen’ zei ze ‘Laten we gaan worstelen’.

Locatie is 8 minuten lopen vanaf het festivalhart.

 

 

Concept en spel: Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma, Lisa Schamlé, eindregie: Davy Pieters, producent: Frascati Producties in coproductie met Over het IJ Festival

Over het IJ Festival en Frascati Producties gaan vanaf deze editie een meerjarige samenwerking aan. Jaarlijks coproduceren ze werk van de nieuwste generatie makers die voorstellingen creëren voor de stedelijke omgeving. Dit jaar bundelen ze de krachten voor Collectief Walden (‘Wij beginnen gewoon’) en La Isla Bonita (‘La Lucha Libre’).