In het dagelijks leven heerst er nog veel angst en onbekendheid rondom sterven. In Route Mortel neemt theaterregisseur Thabi Mooi het publiek mee op een intieme reis naar het einde. In deze theatrale wandeling door de NDSM-werf beweeg je je rondom het epicentrum van de dood en maak je kennis met de mensen, die dagelijks in dit schemergebied verkeren. Via monologen van mensen die stervenden begeleiden, verstilde filmscènes en muziek ervaar je de dood op steeds verschillende manieren. Stap voor stap krijgt de dood een vertrouwd gezicht en sta je stil bij de ongrijpbaarheid van het leven.

Thabi Mooi is een theaterregisseur, die films en theater op locatie maakt, waar het publiek vaak een bijzondere, actieve rol krijgt. In 2014 maakte zij binnen het Atelier Oerol/ Over het IJ Festival de audio- wandeling Alle Dagen, met de bejaarde mime-speler Will Spoor. In 2015 presenteerde zij tijdens Over het IJ Festival de 1- persoons filminstallatie Dag Wereld.

Thabi Mooi heeft de afgelopen twee jaar in een samenwerking met Oerol en Over het IJ Festival haar werk kunnen ontwikkelen via de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds Podiumkunsten. Dit project vormt het sluitstuk van haar traject.

Locatie is 2 minuten lopen vanaf het festivalhart.

Regie: Thabi Mooi, film: Tom Fassaert, tekst: Malou de Roy van Zuydewijn, compositie: Tobias Borkert, scenografie & kostuums: Roos Matla, decorbouw: Maarten Steen, Roos Matla, camera: Erwan van Buuren, camera assistenten / focus pullers: Tein Brouwer, Roeland Bentvelzen, acteurs: Marlies Hamelynck, Lotte Vogel, Anna Gehlin, Fabian Santarciel de la Quintana, Kenneth Mooi, stemacteurs: Jaap Spijkers, Sabri Saad El Hamus, Abdelkarim El Baz, Lieneke Le Roux en Felix Burleson, muzikanten: Wouter van Zanten, Tobias Borkert, techniek: Ralph Verdult, productieleiding: Hiske Eriks, zakelijk leiding: Diana Roos, PR / marketing: Joya Mooi

Mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers Regeling van Fonds Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en het Lirafonds. In coproductie met Oerol en Over het IJ Festival. I.s.m. Theaterzaken Via Rudolphi.