Lavendel, een queeste.

Het verhaal van een linkse theatermakerstudente die een fascinatie ontwikkeld voor Thierry Baudet en alles wat daarbij komt kijken.

Roos komt uit een linkse kunstbubbel. Uit nieuwsgierigheid is zij zich gaan verdiepen in de rechtse kant en kreeg zodoende een hele andere stad te zien. Zij verdiepte zich niet alleen maar is ook naar bijeenkomsten geweest van FvD waar zij in contact met betrokkenen van Thierry op besloten borrels terecht kwam om tot diep in de nacht whisky te drinken met zijn vrienden en familie. Juist in deze tijden, waar Roos persoonlijk aangevallen wordt door haar linkse bubbel om het feit dat ze de ‘rechtse fascisten’ van dit land serieus neemt, is het belangrijk elkaars verhaal te delen.

Soort Theater, monoloog
Duur
 15 min.

Benjamin Moen van BOG. over Roos Sparreboom: “Roos is een gedurfde jonge schrijfster en maker die in haar werk qua thematiek de uitersten opzoekt. Zo schreef ze de afstudeertekst “Genaaid.” die we met BOG. voorlazen over een jonge moslima die wacht op haar maagdenvlies herstellende operatie en gaat ze nu vol op het gas om zich in te leven in de gedachtewereld van ’s lands zelfbenoemde grootste intellectueel en politicus Thierry Baudet. Zonder oordeel gaat ze op zoek hoe ver ze mee kan gaan in de gedachtewereld van de ander, we zijn zeer benieuwd waar deze zoektocht haar zal brengen.”