De Sirene van Irene

Een monoloog over het schoorvoetend schipperen tussen compromisloos leven en nuance.

Irene is geboren uit een vlam.
Juf Joke opende het herfstseizoen vanwege veiligheidsoverwegingen niet meer met het aansteken van een echt waxinelichtje maar met een lampje in de vorm van een waxinelichtje.
Het lampje ontplofte in de opbergkast van groep vier, tussen het crêpepapier, en uit de vlammen van de explosie werd Irene geboren.
Sindsdien zwerft ze door de stad met haar draagbare sirene om te voorkomen dat er sentimentele of naïeve momenten ontstaan tussen mensen.

De Sirene van Irene gaat over de mens onder de plak van zijn eigen bewustzijn. Een licht- en muziekspektakel over de gekmakende monoloog in je hoofd.

Tekst en Regie: Sarah Blok. spel: Maya Mertens, illustratie: Jasmijn de Nood
Met dank aan TG Berg&Bos

Soort Teksttheater/muziektheater 
Duur
 15 min.
Rolstoeltoegankelijk Ja
Leeftijd 16+

Rik van den Bos van Berg&Bos over Sarah Blok: “Wij vinden Sarah Blok interessant omdat ze zich niet beperkt tot één discipline. Ze start bij wat ze wil maken, en kiest daarna pas of het een film of een theaterstuk of iets anders moet worden. Die volgorde van denken staat ons aan. Verder is het iemand die van acteurs houdt, ze schrijft met het bewustzijn dat teksten speelbaar en gelaagd moeten zijn. En we herkennen onze Berg&Bos toon in haar werk, omdat ze met een lichte blik zware thema’s weet te behandelen.”