Kaartverkoop
Tickets voor losse voorstellingen en het festivalbandje koop je bij de kassa of eenvoudig via overhetij.nl. Per online bestelling brengt Over het IJ Festival € 1,- in rekening. Bij de aanschaf van meerdere tickets in één bestelling, blijft dit bedrag hetzelfde.

Print je e-tickets uit of laat ze scannen op je smartphone of tablet bij de toegangscontrole op locatie. Over het IJ-festivalbandjes dienen op vertoon van je e-ticket opgehaald te worden bij de kassa in het festivalhart op de NDSM-werf.

Let op: gekochte kaarten kunnen niet geretourneerd worden. Ook kunnen wij de kaarten niet omzetten naar een andere datum. Controleer daarom altijd goed de datum en het e-mailadres voordat je de kaarten definitief bestelt.

Voor vragen over kaartverkoop kun je mailen naar kassa@overhetij.nl of tussen 10.00 en 12.00 uur op werkdagen bellen met 020-49 22 229.

Tickets Over het IJ Festivalbandje
Het jongste talent van het festival ontdek je met een festivalbandje. Hiermee heb je tien dagen lang onbeperkt toegang tot het zeecontainerprogramma, Nieuwe Makers Programma, de fietstocht naar de Wijkmakers in Amsterdam-Noord en krijg je een inkijk in het werkproces van de locatietheatermaker in Het Atelier. Koop je festivalbandje voor €14,- euro online / €15,- aan de kassa. Klik op het onderdeel Programma en selecteer ‘toegang met festivalbandje’ bovenaan de pagina. Via deze programma-onderdelen kun je een e-ticket voor het festivalbandje kopen. Over het IJ Festivalbandjes dienen op vertoon van dit e-ticket opgehaald te worden bij de kassa in het festivalhart op de NDSM-werf.

Let op: Je hebt geen festivalbandje nodig om de voorstellingen uit het reguliere programma en het festivalhart te bezoeken. Het festivalbandje is nodig voor het bezoeken van het jonge- en nieuwe makers-programma.

Losse voorstellingen
Voor de voorstellingen buiten het festivalbandjes-programma zijn losse kaarten verkrijgbaar. Via de knop Programma op de website krijg je het gehele programma zien. Kies ‘voorstellingen’ bovenaan en selecteer de gewenste voorstelling voor het kopen van het ticket. Let op: je hebt geen festivalbandje nodig om losse voorstellingskaarten te kopen.
(€10/€18 online / €11/€19 aan de kassa)

Programmaboekje online
Blader je liever online door het programmaboekje van Over het IJ Festival 2017?
Kijk hier voor ons digitale programmaboekje.

Passe-partout
Wil je zoveel mogelijk voorstellingen zien en het festival 10 dagen lang optimaal beleven? Schaf dan een Over het IJ – passe-partout aan voor slechts € 115,-.

CJP korting
Ben je in het bezit van een CJP-pas? Dan betaal je voor alle tickets en het festivalbandje €10,-. Dat geldt voor zowel online als aan de kassa. Let op: korting alleen op vertoon van CJP-pas aan de kassa en bij de toegangscontrole.

Kinderkorting
Kinderen t/m 11 jaar: €10,-

Openingstijden kassa tijdens festival 
Over het IJ Festival is van 14 t/m 23 juli op de NDSM-werf in Amsterdam. Tijdens het festival is de centrale kassa gelegen in het festivalhart geopend van ma t/m vr vanaf 16.00 en za en zo vanaf 14.00 uur.

Festivalhart / Eten en drinken
Het festivalhart ligt aan de waterkant van de NDSM-werf met een fantastisch uitzicht op de stad. Het bruisende hart is gezamenlijk opgezet met café-restaurant Pllek. Hier vind je de kassa, de informatiebalie, de bar en het restaurant Pllek waar je à la carte kunt eten. De dagelijks wisselende festivalmaaltijd van Curryup! (new style curry food!) kun je hier vooraf bestellen. Vanuit het hart presenteert Pllek een uitgebreid live muziekprogramma met in de weekenden swingende dansavonden. 

Pin only
Bij de kassa van Over het IJ Festival kan alleen met pin worden betaald. Cash en creditcards worden niet geaccepteerd.

Bereikbaarheid
Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van de NDSM-werf.

Fietsverhuur
Veel locaties van #OHIJ17 liggen op een paar minuten fietsen van het festivalhart op de NDSM-werf. Kom je naar het festival zonder fiets? Huur je stalen ros bij NDSM Bikes!

Festivalprijs:
3 uur: € 8,50
2 uur: € 6,-