An odyssey

Performance- en installatiekunstenaar Giorgos Gripeos transformeert van 1 tot en met 29 juli de white cube van Nieuw Dakota tot een levendig multimediaal podium: an odyssey. Een vijf meter hoge architectonische installatie, geïnspireerd op de geschiedenis van de NDSM-werf. 

Op zaterdag 14 juli start om 12.00 uur een tien uur durende lezing van Homerus’ Odyssee met tweehonderd internationale deelnemers. Doe mee! – registreer je hier.  De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de International Readers of Homer en EllinikoThεatro. Het Genetic Choir maakt ter plekke gedurende de gehele voordracht live muziek: geïmproviseerde vocale en polyfonische muziek, op een synergetische manier gecomponeerd.

Alle reizigers op de pont tussen de NDSM en Pontsteiger kunnen de voordacht volgen via een live-verbinding in beeld en geluid. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen door een passage voor te dragen. Ieder op zijn/haar eigen manier en in een eigen stijl en eigen taal. De één na de ander, net zolang tot het epos is voltooid. Het publiek ervaart het verhaal zoals het oorspronkelijk verteld werd: hardop en in zijn volledige lengte.

Nieuw Dakota is tijdens het festival tot 21.00 uur open.