De fysieke voorstelling BREKEN van jongerentheater DEGASTEN gaat over verlangen naar intimiteit.

icon-flag Zwembad De Werf Cordaan, Klinkerweg 79 (7 min. met de fiets van het festivalhart)
| 30 min. |
€ 14
Toegankelijk voor rolstoelen Language no problem
13+
Tickets
Fotografie: Elza Jo

Fotografie: Elza Jo

Waarom generen wij ons over emoties? Hoe dichtbij mag een ander komen? En als een ander lichaam daadwerkelijk dichterbij komt, hoe goed kunnen wij dit aan? BREKEN speelt zich af in een echt zwembad, zowel onder als boven water. Speciaal voor Over het IJ Festival werkt DEGASTEN voor deze voorstelling samen met experts op het gebied van ongemak, namelijk pubers en jongeren met een verstandelijke beperking van zorginstelling Cordaan.

DEGASTEN maakt zeer fysiek en beeldend theater met jongeren, dicht op de huid van het publiek met actuele, grootstedelijke verhalen vanuit de belevingswereld van de spelers. De voorstellingen zijn sterk associatief, meeslepend en ​muzikaal.

Het Parool:
‘DEGASTEN maakt geen theater over jongeren, maar mét jongeren.’

Artistiek leiding & regie: Elike Roovers en Rutger Esajas, muzikale compositie: DJ Lovesupreme, Tekst: Eva de Wit, kostuums: Gerbrand Bos, PR: Maartje Hagar Treep, educatie: Mara van Nes, zakelijk leider: Farnoosh Farnia. Spelers onder andere: Heritier Aly Kubwirwa, Bram Flick, Chanan Molenaar, Daphne Masé, Dori van Isveld, Emilio Pramatarov, Juliette TalakuaKilian Visser, Mingus Kramer, Saul Bargai, Sima Kirjazowa, Wail Hegazy, Jay Henareh, Sander Koridon. Samenwerking met LeBelle.