Language no problem Buitenlocatie
Complex Compound

Je komt de blokken van Complex Compound overal op de NDSM-werf tegen. Soms bij elkaar als bouwwerk, dan weer verspreid als zit- en ligobjecten. Alle elementen zijn verbonden met 'the internet of things' en geven realtime data door over positie, richting en mate van beweging.

Elke morgen maakt Robbert van der Horst met de 20 rode blokken een nieuw bouwwerk. Je kan het zien als een voorstel aan de bezoekers van Over het IJ Festival. Mogelijk zal het in de loop van de dag veranderen, uit elkaar drijven. Zo wordt het festivalhart door de blokken een archeologische vindplaats. Is er onder de latere bezoekers nog een notie van het oorspronkelijk bouwwerk?

De blokken zijn voorzien van gps en bewegingssensoren. Robbert verzamelt de data voor de basis voor een lezing over interactieve architectuur, deconstructie en archeologie op zaterdag 21 juli om 17.00 uur in Ferrotopia.

Volg de blokken en de dagelijkse uitdaging via complexcompound.org. En bouw mee aan een nieuw bouwwerk met mogelijk zelfs een speciale voorstelling of lezing als beloning.

Verzamelen bij het Hamer Huis.