De installatie Finisterre bevindt zich aan de IJkade, aan de waterkant. Hier worden mogelijke gebeurtenissen achter de horizon verkend.

Buitenlocatie
8+
#PREMIERE
Tickets
Finisterre

Kaap Finisterre ligt in Spanje, aan zee. De Romeinen dachten dat de aarde daar ophield. In de kosmologie bestaat er een term die de grens beschrijft tot waar onze waarneming reikt, de 'gebeurtenissenhorizon'. Het is onmogelijk om daar voorbij te kijken. De installatie Finisterre bevindt zich aan de IJkade, aan de waterkant. Hier worden mogelijke gebeurtenissen achter de horizon verkend.

In 2017 maakte Rita Hoofwijk met Felix Schellekens en Erik van de Wijdeven binnen Het Atelier van Oerol en Over het IJ de voorstelling Can't Stop Motion. Een scene uit dit werk vormt het uitgangspunt van Finisterre.

Rita Hoofwijk werkt aan deze voorstelling met Felix Schellekens en Erik van de Wijdeven. En met: Anneke Tonen, Harmen van Twillert, David Weber-Krebs en nog nader te bepalen anderen. Rita Hoofwijk is als kunstenaar verbonden aan SoAP (Stichting SoAP is het productieplatform voor de projecten van Johannes Bellinkx, Nick Steur, TAAT, Benjamin Vandewalle en Rita Hoofwijk).
 


Tickets

Het festivalbandje geeft je toegang tot dit programma. Meer info over het festivalbandje.