De installatie Finisterre bevindt zich aan de IJkade, aan de waterkant. Hier worden mogelijke gebeurtenissen achter de horizon verkend.

Buitenlocatie
#PREMIERE
Tickets

The installation Finisterre is situated on the waterfront on the shore of the IJ. Here, possible events beyond the horizon are explored.

Cape Finisterre is in Spain, on the coast. The Romans thought it was the edge of the Earth. In cosmology, there is a term that describes the edge of our perception, the “event horizon.” It is impossible to look beyond it. The installation Finisterre takes place on the shore of the IJ, on the waterfront. Here, possible events beyond the horizon are explored.

In 2017, Rita Hoofwijk, Felix Schellekens, and Erik van de Wijdeven created the performance Can’t Stop Motion in the Atelier of Oerol and Over het IJ. A scene from this work is the starting point for Finisterre.

This performance can be visited with the Over het IJ Festival wristband. With the wristband, you get ten days of unlimited access to about 30 shows by the latest generation of location theater makers, access to the afterparties at Sexyland, and a discount on drinks at the bar in the heart of the festival on the NDSM Wharf.

In 2017 maakte Rita Hoofwijk met Felix Schellekens en Erik van de Wijdeven binnen Het Atelier van Oerol en Over het IJ de voorstelling Can't Stop Motion. Een scene uit dit werk (zie foto) vormt het uitgangspunt van Finisterre.

In 2017 maakte Rita Hoofwijk met Felix Schellekens en Erik van de Wijdeven binnen Het Atelier van Oerol en Over het IJ de voorstelling Can't Stop Motion. Een scene uit dit werk (zie foto) vormt het uitgangspunt van Finisterre.

Kaap Finisterre ligt in Spanje, aan zee. De Romeinen dachten dat de aarde daar ophield. In de kosmologie bestaat er een term die de grens beschrijft tot waar onze waarneming reikt, de 'gebeurtenissenhorizon'. Het is onmogelijk om daar voorbij te kijken. De installatie Finisterre bevindt zich aan de IJkade, aan de waterkant. Hier worden mogelijke gebeurtenissen achter de horizon verkend.

Praktisch

Finisterre is te bezoeken van 5 t/m 14 juli, behalve op 9 juli. De installatie is geopend tijdens de laatste uren voor zonsondergang. Een bezoek duurt 30 minuten. In verband met de beperkte capaciteit van de installatie is reserveren bij de informatiebalie in het festivalhart noodzakelijk. Zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Let op! Het gebruik van alcohol voorafgaand aan een bezoek wordt ten zeerste afgeraden omdat dit misselijkheid, duizeligheid en desoriëntatie tot gevolg kan hebben. De installatie is niet geschikt voor mensen met rug- en/of nekklachten.

Pers
Theaterkrant: 'Finisterre overvalt je met de schoonheid van het alledaagse en dwingt je te vertrouwen op iets wat aanvankelijk angst inboezemt. Het voelt werkelijk alsof je dat water en die stad nog nooit eerder hebt gezien, en de suffige skyline van Amsterdam is ineens magistraal.'

SPEELDATA EN -TIJDEN
vr 5 juli t/m za 13 juli
19.50 - 20.20
20.00 - 20.30
20.10 - 20.40
20.20 - 20.50
20.30 - 21.00
20.40 - 21.10
20.50 - 21.20
21.00 - 21.30
21.10 - 21.40
21.20 - 21.50
21.30 - 22.00

zo 14 juli
19.30 - 20.00
19.40 - 20.10 
19.50 - 20.20

Rita Hoofwijk werkt aan deze installatie met Felix Schellekens en Erik van de Wijdeven. En met: Tim Bogaerts, Charlot van der Meer, Annefleur Schep, Daan Simons, Anneke Tonen, Harmen van Twillert, David Weber-Krebs, Jozef van de Wijdeven en Helldorfer lasbedrijf en scheepsbouw. Rita Hoofwijk is als kunstenaar verbonden aan SoAP (SoAP Maastricht is het productieplatform voor de projecten van Johannes Bellinkx, Nick Steur, TAAT, Benjamin Vandewalle en Rita Hoofwijk).

Foto's: Willem van der Voort

Deze installatie bezoek je met het Over het IJ Festivalbandje. Hiermee krijg je tien dagen lang onbeperkt toegang tot zo’n 30 voorstellingen van de jongste generatie locatietheatermakers, toegang tot de afterparties in Sexyland en korting aan de bar op drinken in het festivalhart op de NDSM-werf.


Tickets

Deze voorstelling (en zo'n 30 andere voorstellingen van nieuwe makers) bezoek je met het Over het IJ Festivalbandje. Koop hem hieronder. Meer info over het festivalbandje.