Het Omhelzingspakket: negen dagen lang elke dag een aanraakverhaal, een intiem ritueel waarmee je even een arm om iemand heen slaat.

| 9 keer 4-6 min. |
€ €15,-
online voorstelling
Tickets
Ontwerp: Ank Daamen

Ontwerp: Ank Daamen

Het Omhelzingspakket is een pakket van negen korte audioverhalen (4-6 minuten) die allemaal één aanraking beschrijven. Omdat ze aanraking miste, is schrijver/theatermaker Emke Idema omhelzingen gaan beschrijven uit haar herinnering. Ze heeft ze zich zo levendig mogelijk voor de geest gehaald. In het Omhelzingspakket deelt ze er een paar uit haar verzameling, zoals de begroeting van haar moeder, het troosten van een vriendin met een zeer ruime omhelzingslimiet, het afscheid van haar opa als veertienjarige, een ongewenste intimiteit en een bijzondere omhelzing die haar uit een dal trok.
De ontvanger van het Omhelzingspakket krijgt er iedere dag één in zijn of haar mailbox. Om te beluisteren, te lezen en met een speciaal gemaakte tekening erbij. Als gever kun je een persoonlijke boodschap toevoegen. Je kunt het pakket uiteraard ook aan jezelf cadeau doen.

Publieksreacties

‘Wat heb ik genoten van het omhelzingspakket! Dichtbij, warm, oprecht, rustig. Het heeft mijn week een gouden randje gegeven. Magisch.’ - Anja

'De 'omhelzingen' zijn verslavend. Ik kijk er naar uit meer af te nemen van deze dealer.’ - Bert

'Het is zo goed. Kwetsbaar én sterk. Over afstand en nabijheid, de behoefte aan ruimte en loslaten in de liefde. Over warmte toelaten als je alleen bent.' - Jan

‘Heb nu twee omhelzingen beluisterd, wat mooi en herkenbaar. Ik werd er echt door (aan-)geraakt. Dank je!’ - Bertie

‘Tranen over mijn wangen. Prachtig. Dankjewel voor dit Omhelzingspakket.’ - Ingrid

Over Emke
Ik ben Emke. Ik werk graag op de grens tussen allerlei disciplines: theater, gaming, sociale wetenschappen, beeldende kunst. Ik zie mijn werk als samenlevingslaboratorium, waarin je als bezoeker altijd bewust of onbewust een positie inneemt. Met mijn maatschappelijke speeltuinen wil ik je de mogelijkheid geven om doen, laten en denken te onderzoeken, daar waar het persoonlijke en het politieke elkaar raken. Op dit moment werk ik met een team aan FOREST. Meer info www.emkeidema.nl.

Emke Idema stond eerder op Over het IJ met haar bijzondere werk. Dit jaar zou FOREST bij ons spelen, een spannend spel wat zij o.a. ontwikkelde in het Over het IJ LAB in 2019. FOREST is een gezelschapsspel en een hoorspel in één. Het spel neemt je mee naar een andere wereld, waarin de klassieke verhoudingen tussen mens en natuur worden opgeschud. We bekijken hoe we dit later toch nog een plek kunnen geven. Voor nu raden we iedereen van harte haar prachtige omhelzingspakket aan waarmee ze anticipeert op de huidige tijd.

Concept, tekst, stem: Emke Idema, Illustraties: Ank Daamen, Website, mails, techniek: Emile Zeldenrust, Geproduceerd door: Heelal BV