Een voorstelling waarin op abstracte, poëtische en soms bijna absurdistische manier wordt onderzocht hoe de mens zich verhoudt tot zijn omgeving en grip probeert te krijgen op de realiteit.

€ €15 regulier, €12.50 studenten
Language no problem
Zaterdag: 20:00 UUR, zondag: 15:00 UUR
Tickets
How to play Kasper

How To Play Kasper - Charles Pas en Stephen Liebman
Op een doordeweekse dag staat er plots een verwarde, naakte jongen op de NDSM. Hij heet Kasper Hauser.  Hij heeft zijn hele leven opgesloten gezeten. Wie is deze jongen? Hoe is hij ontsnapt? Wat komt hij ons vertellen?

How to play Kasper is een voorstelling waarin op abstracte, poëtische en soms bijna absurdistische manier wordt onderzocht hoe de mens zich verhoudt tot zijn omgeving en grip probeert te krijgen op de realiteit.

Over Charles Pas
"Ik omschrijf mezelf als performance theatermaker en spelende maker. Ik werk vanuit het lichaam als een virtuoze kracht die elke betekenis kan aannemen. Als performer vind ik mijn kracht in fysieke grenzeloosheid en wil ik een lichaam zijn dat alles kan zijn en doen. Beweging is voor mij de meest directe vorm van communicatie: Het is een manier om je publiek rechtstreeks op hun ervaring en gevoel op dat moment aan te spreken. Beweging liegt niet. Ik wil – net zoals op een goed feest – via beweging een gezamenlijke ervaring creëren. Mijn werk richt zich op het slaan van de brug tussen ritueel en performance. Het ritueel is de meest menselijke manier om te verbinden en om zingeving te brengen. Performance kan de functie van het ritueel nieuw leven in blazen. Mijn werk bestaat uit een reeks rauwe reflecties op onze huidige rol in de wereld en wordt getint door eenvoud, melancholie en humor. Diep van binnen ben ik bang zinloosheid te vinden, het maken van performatieve rituelen zijn mijn ultieme pogingen om zin te geven. Daarom onderzoek ik in mijn werk de nieuwe functies die rituelen in onze samenleving kunnen hebben."

Credits:
Concept en spel: Charles Pas, concept en regie: Stephen Liebman, muziek: Willem Lenaerts, met dank aan: Berthe Spoelstra, Frascati, Marijn de Jong, Loes van de Pligt 


Deze voorstelling is te zien op 26 en 27 september, in combinatie met de voorstelling van Niek Vanoosterweyck.

Koop je tickets voor zaterdag de 26e hier!

Koop je tickets voor zondag de 27e hier!