Korte filmreeks waarin het artistieke theaterproces van Afslag Eindhoven zich beeldend ontvouwt

| per aflevering: 15 min. |
online voorstelling
Tickets
Paul Beekhuis

Paul Beekhuis

Het is 2020. Het jaar waarin het coronavirus de hele wereld platlegde. Grenzen dicht, cafés gesloten en voorstellingen afgelast. De volle zomeragenda van theatergezelschap Afslag Eindhoven - met voorstellingen die niet alleen dicht op de huid zitten, maar er zelfs onder kruipen - is leeg geveegd. Zo gaat ook de theatrale installatie Torpor die op Over het IJ Festival zou spelen niet door. Maar stilzitten is geen optie. Regisseur Gerrie Fiers maakte de filmreeks In de tussentijd: een serie waarin het werkproces en de zoektocht van het artistieke team van Torpor zich beeldend ontvouwt.

Over aflevering 3
In de derde aflevering bezoekt Gerrie artistiek directeur van Over het IJ Festival, Simone Hogendijk. Ook gaat ze langs bij geluidscomponist Wouter Snoei, die voor de theatrale installatie Torpor een compositie zou maken. 

Over Afslag Eindhoven
Afslag Eindhoven maakt krachtig en poëtisch locatietheater dat met twee voeten in de wereld staat. Op bijzondere locaties brengen we voorstellingen over mensen in een vaak verontrustende wereld vol grote, doordenderende ontwikkelingen. Onze producties zijn realistisch, beeldend en direct. Met een voorliefde voor echte mensen, met al hun tekortkomingen, maar ook met hun moed en vechtlust. Met de humor in het pijnlijke en de kracht in het kwetsbare.

Credits
Concept en regie: Gerrie Fiers, camera en montage: Frank van Osch, geluid en productie: Matthijs Kösters, mixage: Hans Brouwer, fotografie: Paul Beekhuis, artistieke ondersteuning: Yvonne van Beukering, publiciteit: Renée Schmeetz, Rob van Kaam, zakelijke leiding: Ellen van Bunnik

Met dank aan: Camiel Heijnen, Cecile Brommer, Chiel Overkamp, Storm Boender, Simon Haen, Lise van den Hout, Krikkrak, Stroom Den Haag en Vincent de Boer.

Pers
“Rauw en claustrofobisch, onweerstaanbaar knap.” **** NRC over Stallerhof (2019)

“Zelden kwamen Thomas’ personages beter tot hun recht dan tussen de muggen en in de lichte mist in een overgroeide Noord-Hollandse polder bij vallende duisternis.”
**** De Volkskrant over Onder het Melkwoud (2018)
 


Draag bIJ

Over het IJ heeft deze video gratis beschikbaar gesteld, maar kunst is niet gratis. Met jouw vrijwillige bijdrage kunnen we dit jaar meer mogelijk maken. Ik draag bIJ

Aflevering 3: 

Aflevering 2: 

Aflevering 1: 

- Vrijdag 13 november: aflevering 4
- Vrijdag 4 december: aflevering 5