Muziek-theatrale videoclip met als hoofdrol een wereld vol duistere digitale overspoeling.

| 7 min. |
online voorstelling
#PREMIERE
Tickets
INDOCTRINEER ME

Hoe vrij zijn wij in ons denken, volgen en voelen? Welke rol spelen media en politici daarin? Bijna de hele mensheid heeft de afgelopen drie maanden in lockdown gezeten en is daarin compleet afhankelijk geweest van de media. Tegelijkertijd lijken steeds minder mensen te vertrouwen op de informatie die op ze afkomt. De begrippen waarheid en transparantie staan steeds vaker ter discussie. Wat is de impact van angst in dit geheel en wordt deze geïnstrumentaliseerd? In de muziektheatrale videoclip INDOCTRINEER ME houdt theatercollectief Counterpoint Corp. zich bezig met deze vragen.

Over Counterpoint Corp.
Counterpoint Corp. is een theatercollectief dat door middel van live muziek, visuals en immersieve performance de toeschouwer op scherp zet. Hierbij komen actuele sociaal maatschappelijke thema's tot leven. Pop-cultuur, technologie en actuele onderwerpen vormen de ingrediënten voor een theatraal-muzikale totaalervaring. Afgelopen seizoen maakte Counterpoint Corp. de voorstelling THE POPULISTS in concert.

Concept en uitvoering: Bauke Moerman, Cassandra Onck, Hendrik Walther 

Cassandra Onck, lid van Counterpoint Corp. maakte 2 jaar geleden een spannende zeecontainervoorstelling. Met haar collectief zou ze dit jaar binnen het Over het IJ LAB een nieuwe voorstelling ontwikkelen. Deze kersverse clip vormt hiervoor de basis. We bekijken of Counterpoint Corp. volgend jaar weer deel uit kan maken van het programma van Over het IJ. 


Draag bIJ

Over het IJ heeft deze video gratis beschikbaar gesteld, maar kunst is niet gratis. Met jouw vrijwillige bijdrage kunnen we dit jaar meer mogelijk maken. Ik draag bIJ

Bekijk de videoclip vanaf 20:30 uur hier!