Get out of your living room, in your living room

Nineties' Lab

Theatercollectief Nineties creëert, in coproductie met Likeminds, Feikes Huis en Over het IJ, in het voorjaar van 2021 een publieksgericht laboratorium om online theater als nieuw medium te onderzoeken. Acht zaterdagavonden komen publiek, kunstenaars en artiesten via videobel software samen in een digitaal theater waar allerlei live performances te zien zijn. Op zoek naar de potentie van het digitale hier en nu, stellen bovenstaande organisaties een divers makers-team samen dat acht weken lang live uitzendingen verzorgt vanuit een green screen studio op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Nineties’ Lab is een live geconstrueerde theatrale virtuele clubavond, een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art. 

Afgelopen zomer maakte Nineties de online voorstelling Memento Mori, een digitale ode aan onze vergankelijkheid. Een live online voorstelling die gebruik maakt van green screen-technologie, digitale decors, live videobewerking en software voor videobellen. In deze voorstelling zit het online publiek op de eerste rang, zichtbaar voor elkaar én de performers. Na een geslaagde “tour” en kleine reprise waarin de waarde van het online samen zijn op bijzondere wijze voelbaar werd, besloten de makers om dieper in dit nieuwe medium te duiken. Zo lieten ze zien dat in een tijd van social distancing kunst ons nog steeds dichter tot elkaar kan brengen. Door middel van dit lab wordt deze ontwikkeling doorgezet en verder onderzocht. 

Credits
Concept: Anne Maike Mertens en Yannick Noomen, scenografie: Julian Maiwald, video ontwerp: Karl Klomp, technische productie: Floris Vermist, creatief producent: Vevi van der Vliet, design stagiair: Noor Broekhoven, productie: Merel Hobrink, publiciteit: Esra Merkel.
 


Alle lab weken worden afgesloten met een live uitzending: 
6 maart: 13 maart: 20 maart: 27 maart: 3 april: 10 april: 17 april: 24 april

Kaarten zijn te koop via www.ninetiesproductions.nl/shop