Twee vrouwen zoeken de grens op van wat kan en gaan daar keihard overheen. Een beeldend betoog over woede, plezier en vernietiging.

Language no problem
online voorstelling
#PREMIERE
Tickets
LIPS@KNOBEL

LIPS@KNOBEL

OVERKILL is een beeldend betoog over woede, plezier en vernietiging. Als vrouwen hebben we geleerd onze woede te onderdrukken. Destruction is a man’s business. Met deze voorstelling geven we onszelf een heropvoeding in ongeremd gedrag. We maken de hooligan in onszelf wakker. Herschrijven de geschiedenis met een leger van vrouwen. We vernietigen de fallische knuppels, ejaculerende geweren en penetrerende zwaarden. Met een tank maken we alles kapot en verwoesten vervolgens ook die tank. We zoeken de grens op van wat kan en gaan daar keihard overheen. Overkill.

OVERKILL is het eerste deel uit een tweeluik. In 2022 maakt LIPS&KNOBEL de voorstelling VROUWEN DIE BOUWEN over vrouw-zijn en creatie

Over LIPS&KNOBEL
Scenografen Sanne Lips en Liesje Knobel studeerden samen af in 2013 aan de Opleiding Scenografie aan de Theaterschool in Amsterdam. Vanuit een diepgewortelde fascinatie voor opstandigheid en verzet maken zij als beeldmakersduo scenografische essays: kritische betogen in beeld verteld, in de vorm van voorstellingen en (performance)installaties. Eerder maakten zij A LITTLE UPSET (2017) en #SNAPSHOT (2019).

Credits
makers: Sanne Lips, Liesje Knobel, spel: Camilla Romero Lema, Femke Arnouts, lichtontwerp: Wilfred Loopstra, dramaturgie: Silke van Kamp, productie: Vera Andeweg, zakelijk leiding: Sanne Olijerhoek, mede mogelijk gemaakt door: Over het IJ Festival, Feikes Huis, Het Huis Utrecht en Fonds Podiumkunsten 


Draag bIJ

Over het IJ heeft deze video gratis beschikbaar gesteld, maar kunst is niet gratis. Met jouw vrijwillige bijdrage kunnen we dit jaar meer mogelijk maken. Ik draag bIJ

Vlak voor de coronacrisis deden ze een eerste beeldonderzoek voor deze voorstelling dat ze presenteerden op Come Together #5 met de titel UNDERKILL: REPRESSION used to be OVERKILL: RAGE ROOM cancelled due to safety concerns.

Bekijk UNDERKILL hier:

UNDERKILL from LIPS&KNOBEL on Vimeo.

Bekijk VERSUS hier:

VERSUS from LIPS&KNOBEL on Vimeo.

In het najaar gaan ze hiermee verder en organiseren ze i.s.m. Over het IJ Festival de eerste BEELDENSTORM: een programma-avond met verschillende sprekers in een beeldende context.