Een concertversie van de film zonder beeld

€ Reguliere tickets kosten 20,- en 12,50 met Stadpas/Noordpas of voor kinderen.
Ontwerp: Luc Onderbeke

Ontwerp: Luc Onderbeke

Een droom. New York betoveren met muziek. Groots en overweldigend. Een geweldloze aanslag, met grootse impact. Een reis, geen plan. Een groep muzikanten. Een confrontatie met de werkelijkheid, met elkaar, met de grootte van de stad. Frustratie. Belemmering. Twijfel. Ja zelfs angst. En dan valt er sneeuw. New York, gehuld in een fonkelend witte deken. Puzzelstukjes, die langzaam op hun plek terecht komen.

Beleef dit waargebeurde verhaal in de tuin van de Tolhuistuin. Op deze bijzondere plek brengen de musici, zangers, en een speciaal voor de gelegenheid samengesteld Amsterdams koor, een concertante, akoestische versie van Playing New York. Dit concert is een tussentijdse presentatie van de scenische film zonder beeld die later dit jaar in première zal gaan.

Playing New York worden de beelden opgeroepen bij de toeschouwer, de film speelt zich af in je eigen hoofd. Want een film zonder beeld beleef je als geen ander!

Eef van Breen: ‘Playing New York gaat over het betoveren van de stad. De Tolhuistuin is een oase in een wereldstad. De stedelijke geluiden dringen het concert binnen en integreren met de muziek en beleving.’

Concept/composities/koperblaasinstrumenten/zang: Eef van Breen, harp/zang: Eva Tebbe, contrabas/tuba/basgitaar: Stathis Elio, fluiten: Marije van den Berg, mezzo-sopraan: Ekaterina Levental, foley-ontwerp/artist: Vera Galesev, cello: Amber Docters van Leeuwen, altviool: Maaike-Merel van Baarzel, viool: Eva Traa, drums: Frank Rosaly, geluidsontwerp/technicus: Peter Zwart, productie: Antsje van der Zee, regie/camerastandpunten: Suzanne Arts, zakelijk leider: Harm Witteveen, concept/dramaturgie: Judith Schoneveld, planning: Stathis Elio, marketing: Andrea Lentink, Productie Betover de stad: P22, coverbeeld: Luc Onderbeke.

Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de kunsten, Groningse Kunstraad, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Fonds voor Cultuurparticipatie, Elise Mathilde Fonds

Met de Eef van Breen Group zou het publiek van Over het IJ Festival dit jaar voor het eerst kennismaken. Gelukkig kan dit, dankzij de Tolhuistuin, toch nog dit jaar met een in concert-versie van het project. We bekijken of Playing New York volgend jaar in de uiteindelijke vorm deel uit kan maken van het programma van Over het IJ.


Deze voorstelling is op 17 juli te bekijken om 17:00 uur én 20:30 uur. Koop je tickets voor beide voorstellingen hier!