Een voorstelling als een reis, die de dromen op bijzondere architecturale ruimtes projecteert.

Buitenlocatie
Tickets

A performance as a journey that projects dreams onto special architectural spaces. 

PoroCity melds a collection of different people’s dreams into one big story in special architectural buildings. Two performers called “dreamers” lead you on foot through a labyrinth of spaces. They evoke the dreams as if they were happening here and now. Where the elusive logic of the dream world and everyday reality overlap, a third, porous space emerges, which was previously unknown. A space in which everything is possible. 

TILT has developed a unique art practice with a diverse body of work in the fields of performance art, visual art, sound art, and other hybrid contexts in the Netherlands and the international field. 
 

Many thanks to: ROC TOP | Location NDSM

Foto: Julia Willms

Foto: Julia Willms

PoroCity smeedt een verzameling dromen van verschillende mensen om tot één groot verhaal in bijzondere architecturale gebouwen. Twee performers alias ‘dromers’ leiden je al wandelend langs een labyrint van ruimtes. Ze roepen de dromen op, alsof die in het hier en nu plaatsvinden. Daar waar de ongrijpbare logica van de droomwereld en de alledaagse realiteit elkaar overlappen, ontstaat een derde, poreuze ruimte die we nog niet kennen. Een ruimte waarin van alles mogelijk is.

TILT heeft een unieke kunstpraktijk ontwikkeld met een divers oeuvre in het veld van de podiumkunst, beeldende kunst, geluidskunst en andere, hybride contexten in Nederland en het internationale veld.

Als onderdeel van de voorstelling is de audiovisuele installatie Through The Looking Glasses van Andea Božić, Julia Willms en Robert Pravda te zien, een ‘ruimteloze’ ervaring gebaseerd op het Ganzfeld effect. De installatie is gratis toegankelijk voor en na de voorstelling. Meer info vind je op de website van Andrea, bekijk ook een trailer van de installatie.

ROC TOP NDSM

Sinds 2016 is onderwijsinstelling ROC TOP gevestigd op NDSM in gebouw NieuwDok, een gecombineerd onderwijs- en woongebouw. Het futuristische gebouw met veel glas en staal is de gedroomde locatie voor Andrea Božic en Julia Willms. Hoe ziet slaapwandelen in daglicht eruit in een moderne opleidingsinstelling op een voormalige scheepswerf? Je ontdekt het tijdens PoroCity.

Concept, script, choreografie en ruimte: Andrea Božić & Julia Willms, lichtontwerp: Vinny Jones, geluid: Robert Pravda, Spelers: Matthew Day & Julia Willms, management & productie TILT: Marieke van Bueren, techniek: Paul Beumer, productie: TILT, Residentie: BUDA Kunstencentrum. Met dank aan: Mala Kline en alle dromers die hun dromen met ons gedeeld hebben.

'Een uitdaging aan spelers en publiek. (..) Een droomstaat waarin de gidsen voorzichtig pootjebaden.' Theaterkrant

'Als toeschouwer en wandelaar word je overgeleverd aan een vreemde mengeling van persoonlijke herinneringen, je eigen maatschappelijke en historische referenties en associaties, met daar tegenover de wonderbaarlijke logica van de dromen, die zo hun eigen architectuur hebben.' ★★★★ Theaterkrant 

'Choreografen met dromen.' Dans Magazine

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stadsdeel Oost en SED regeling. Met dank aan BPD en Frascati.

ENGELSTALIG

Met dank aan: ROC TOP | Locatie NDSM