Ontdek het jongste talent in het iconische Zeecontainerprogramma

icon-flag Festivalhart
| 15 min. |
#PREMIERE
Tickets
Zeecontainerprogramma

Het Zeecontainerprogramma is al jaren de uitvalsbasis voor ons jongste talent. Veel makers stromen door van het Zeecontainerprogramma naar overige onderdelen van het festivalprogramma, en het theaterveld in. Dit jaar nodigen we elf pas afgestudeerden van kunstvakopleidingen, of zij die zich zeer recent als maker ontwikkelen, uit om in korte tijd een volwaardige mini-locatietheatervoorstelling of -installatie te maken. Zij doen dit in, om of op een zeecontainer en krijgen hierbij artistieke en productionele ondersteuning.

Makers laten zich inspireren door nieuwe stedelijkheid. Zij gebruiken de NDSM-werf als context én laboratorium voor stadsverandering. We werken deels via een open call maar ook samen met een aantal betrokken gezelschappen die makers voordragen. Samen creëren we met het Zeecontainerprogramma een platform voor de nieuwste generatie theatermakers en kunstenaars, en delen we kennis, ervaring en verschillende visies op (locatie)theater.

Het Zeecontainerprogramma is in het festivalhart en start ma t/m vr om 16.00 en za en zo om 14.00. Op vrijdag 13 juli start het programma om 19:30 uur. De voorstellingen duren ongeveer 15 minuten.

Dansmakers Amsterdam - CHRONOS (Coralie, Vera, Sarah, Charlotte)
Likeminds - Noufri Bachdim
Likeminds - Sheralynn Adriaansz
Golden Palace - Sanne Smits & Lindsay Zwaan
Young Gangsters - Tessa van der Bijl
Alexandra Broeder - Ika Schwander
BOG. - Cees Walburgh Schmidt
Over het IJ Festival -
Cassandra Onck
Gerbrand Bos
Pleun Peters & Suze van Miltenburg
Rob Smorenberg


Producent: Annemarijn Zanting, stage: Remy de Graaf, artistieke begeleiding: Alexandra Broeder en Maurice Bogaert, techniek: Lars Hoeksema

Over het IJ Festival in coproductie met Likeminds, Golden Palace, BOG., YoungGangsters, Alexandra Broeder en Dansmakers Amsterdam.

Met dank aan:

Het Zeecontainerprogramma bezoek je met het festivalbandje. Hiermee zie je de nieuwste talenten en ontdek je theater op spraakmakende locaties op de NDSM-werf. Het festivalbandje geeft tien dagen lang onbeperkt toegang tot het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma en het Over het IJ Festival LAB.


Tickets

Het festivalbandje geeft je toegang tot dit programma. Meer info over het festivalbandje.