Nieuw Licht van Yasser Ballemans
Vrijdag 16 februari, bij het kampvuur op Waterlandplein in Amsterdam-Noord
Open inloop en smelten van de kaarsen: vanaf 17:00 uur
Voorstelling: 19.00 – 19.40 uur
Entree: gratis

Kom naar het Waterlandplein waar verleden, toekomst, verschillen en overeenkomsten in de buurt symbolisch herdacht en gevierd worden met een grote samensmeltactie. De afgelopen weken zijn oude kaarsen uit de buurt verzameld. Tijdens Winters Binnen smelt Yasser Ballemans deze kaarsen samen met buurtbewoners in een speciale vuurtent rond een kampvuur om tot nieuwe kaarsen.

Yasser Ballemans brengt met Nieuw Licht licht en warmte in de winterse duisternis. Ballemans is geïnspireerd door de culturele diversiteit van deze wijk waar hij zelf woont en waar hij voor Over het IJ Festival onderzoek doet als Wijkmaker. Daarbij is hij vooral geraakt door de verschillende verledens van zijn buurtgenoten en het contrast met een gezamenlijke maar nog onbekende toekomst, in een wijk waar al veel veranderd is en nog meer gaat veranderen.

Doneer een kaars!
Heb je nog oude, bijna opgebrande kaarsen liggen? Geef ze een tweede leven en doneer ze aan Nieuw Licht! Lever je kaarsen in bij het Huis van de Wijk aan het Waterlandplein. Of neem ze op vrijdag 16 februari tussen 17.00 en 20.00 uur mee naar het kampvuur op het grasveld bij het Waterlandplein.

Informatie over het complete programma van Winters Binnen vind je op wintersbinnen.nl.