Meld je aan!

Zoals elk jaar zijn wij op zoek naar vrijwilligers die Over het IJ Festival mede tot een geweldig en succesvol evenement maken – jullie zijn dus absoluut onmisbaar! Lijkt het je leuk dit jaar ons team te komen versterken? Ben je enthousiast, gedreven en graag aan het werk? Wil jij een belangrijk onderdeel zijn van ons festival? Dat kan zowel als subcoördinator als vrijwilliger!

Zie hieronder de vele mogelijkheden en geef jouw keuze aan via festivalroosters.nl .

Van 8 tot en met 17 juli vindt de 24ste editie plaats van Over het IJ Festival.

Subcoördinator
Zoek jij een vrijwilligersfunctie met meer uitdaging? Ben je benieuwd naar de gang van zaken achter de schermen van Over het IJ Festival? Geef je dan op als subcoördinator! Klik hier voor meer informatie.

Vrijwilliger
Wil je meer dan één functie bekleden als vrijwilliger, dat kan! De functie, kantoormedewerker, cateringmedewerker, of aankleding zijn met elkaar te combineren net zoals de functies van publieksbegeleider en flexmedewerker.
Geef dit dan aan bij je aanmelding!

Heb je nog vrienden, kennissen, collega’s, buurvrouwen, buurmannen, broers of zussen die het leuk vinden om ook vrijwilliger bij Over het IJ Festival te worden, laat het ons dan even weten.
Samen vrijwilligerswerk doen is natuurlijk nog leuker!

Ben jij de held die wij zoeken?

Wij vragen van onze helden:

  • Enthousiasme, betrokkenheid en inzet
  • Beschikbaarheid van minimaal vijf diensten in de periode van 24 juni t/m 22 juli (vooraf, tijdens of na het festival)

Wij bieden aan onze helden:

  • Een vrijwilligerspas waarmee je gratis naar voorstellingen kunt
  • Een crew T-shirt van Over het IJ Festival
  • Een hoop gezelligheid, ervaring en oneindig veel dankbaarheid!

De functies waar je uit kan kiezen:

Zie hieronder voor een omschrijving van deze functies. Geef je op via festivalroosters.nl

Vrijwilligersfuncties Over het IJ Festival 2016:

Kantoormedewerker
Als het festival nadert, wordt het steeds drukker op het kantoor van Over het IJ Festival. Als kantoormedewerker ondersteun je medewerkers bij verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het gereed maken van draaiboeken, pasjes maken, enzovoort. Vind je het leuk om op kantoor te werken? Werk je zelfstandig, maar kun je ook goed in teamverband werken? Ben jij bestand tegen druk en vind jij je eigen weg wel? Werktijden: Vooraf het festival. De diensten zijn in de ochtend en middag.

Cateringmedewerker
In de aanloop naar het festival is iedereen druk bezig. En van hard werken krijg je trek. Als cateringmedewerker verzorg je koffiepauzes en lunches voor de bouwploeg en medewerkers. Jij zorgt er voor dat iedereen goed word verzorgd. Want met al die drukte vergeet je soms te eten. Houd jij van horeca/catering en vind je het fijn om mensen te verzorgen met een goede maaltijd? Werktijden: Vooraf, tijdens en na het festival. De diensten zijn in de ochtend, middag en avond.

Op- en afbouwploeg
De op- en afbouw van Over het IJ Festival neemt veel tijd in beslag. Daarom zijn we hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met opbouwen, maar ook met afbouwen. Timmeren, meehelpen met techniek, sjouwen, hekken verplaatsen en ga zo maar door. Een team waarin hard wordt gewerkt. Met jouw hulp brengen we aan het einde van het festival de NDSM-werf weer terug naar zijn oorspronkelijke staat. Dus ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Heb je een goede lichamelijke conditie, twee rechterhanden en houd je van aanpakken? Dan is dit hechte, gezellige team zeker wat voor jou Werktijden: Vooraf en na afloop van het festival. Variërende diensten in de ochtend en in de middag.

Runner / Bijrijder
Voor en na afloop van het festival moet er veel worden vervoerd. Op de NDSM-werf zelf, maar ook daarbuiten. Denk hierbij aan decorstukken, lichtapparatuur, meubels, etc. Wij zijn op zoek naar chauffeurs en bijrijders die ons hierin willen ondersteunen. Kun jij je een beetje wegwijs maken op de Nederlandse wegen (en in Amsterdam-Noord) en heb je minstens 2 jaar je rijbewijs? Dan is dit iets voor jou! Voor chauffeurs is het een pre als je ervaring hebt met het rijden in een bestelbus/bakwagen. Vind je het leuk om in de auto te zitten en te sjouwen, maar heb jij nog geen rijbewijs? Geen probleem! Voor bijrijders geldt: rijbewijs niet nodig. Werktijden: Voor en na afloop van het festival. In de ochtend en in de middag.

Aankleding
Voor het festival daadwerkelijk begint, help je mee met de aankleding van het Festivalhart en de festivallocaties. Lekker bezig zijn met verven, dingen in elkaar timmeren, lampjes ophangen, je kunt het zo gek niet verzinnen. Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor de uitstraling van het festival. Na het festival help je ook mee de NDSM-werf naar de oorspronkelijke staat terug te brengen. Ben je creatief? Wil jij meewerken aan de sfeer van het festival en houd je van aanpakken? Dan is dit wat voor jou! Werktijden: Vooraf en na afloop van het festival. Variërende diensten in de ochtend, middag en in de avond.

Informatie en verkoop
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van zowel de toegangskaarten als de merchandise, en misschien nog belangrijker je bent het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers van het festival: je informeert en adviseert over het programma en het festival in het algemeen. Mocht je nog geen ervaring hebben met kassasystemen, maar lijkt je dit wel leuk? Geen probleem, je krijgt voordat het festival begint uitgebreide instructies over de werking van het kassasysteem. Heb jij zin om het programma door en door te kennen en over te brengen, ben jij klantvriendelijk, geduldig, werk je nauwkeurig, zelfstandig en kun je goed overweg met computersystemen? Werktijden: Tijdens het festival. In de ochtend, middag en avond.

Publieksbegeleider
Het publiek moet zich voor, tijdens en na de voorstelling op zijn gemak voelen. Als publiekbegeleider ben je gastheer of -vrouw bij een voorstelling en aanspreekpunt van het festival. Jij zorgt ervoor dat de bezoekers niets te kort komen. Je controleert de kaarten en zorgt voor een goede publieksstroom. Ook zul je de gezelschappen soms helpen in het voorbereiden van de voorstelling of tijdens de voorstelling. Publiekbegeleiders zijn vriendelijk, gastvrij, enthousiast, zelfstandig en oplettend. Is dit wat voor jou? Werktijden: Tijdens het festival. In de ochtend, middag en avond.

Publieksbegeleider Zeecontainerprogramma
Als publieksbegeleider Zeecontainerprogramma ben jij de gastheer- of vrouw van een of meerdere zeecontainervoorstellingen. Je zorgt voor een goede publieksstroom en controleert de festivalbandjes. Je bent niet bang bezoekers aan te spreken en te informeren. Je bent je bewust van je functie als aanspreekpunt. Publieksbegeleiders Zeecontainerprogramma zijn gastvrij, vriendelijk, enthousiast, zelfstandig en nauwkeurig. Lijkt dit jou leuk? Werktijden: Tijdens het festival. In de middag en avond.

Flexmedewerker
Als flexmedewerker ben jij inzetbaar voor allerlei verschillende klussen. In de aanloop naar het festival help je met klusjes op kantoor of met de opbouw/aankleding. Tijdens het festival zijn er altijd onverwachte dingen die snel moeten worden opgepakt. Op die momenten word jij ingezet. Denk hierbij aan koeriersdiensten, het opvangen van roostergaten, meehelpen met ad-hoc klusjes, etc. Ben jij een manusje van alles? Ben je flexibel, heb je een probleemoplossend denkvermogen en vind je het niet erg om heen en weer over de NDSM-werf te vliegen?

Subcoördinator
Je helpt de vrijwilligerscoördinatoren bij het aansturen van vrijwilligers. Samen met één of meerdere collega’s krijg je de verantwoordelijkheid over een gebied op de NDSM-werf (en/of eventueel daarbuiten), met de daarbij behorende voorstellingen. Je zorgt er samen met het theatergezelschap voor dat de voorstelling op tijd begint. Je motiveert vrijwilligers en hebt goed overzicht van wat er allemaal gaande is in jouw gebied. Als je interesse hebt in deze fulltime (8 juli t/m 17 juli) functie, ontvangen wij graag je C.V. en een korte motivatie. Stuur een e-mail naar vrijwilligers@overhetij.nl .

Werktijden: Tijdens het festival, in de middag en avond. Geef je nu op via festivalroosters.nl