Logo Over het IJ

Lamiae El Hajjaji

Visuele artiest

Maak kennis met de vormgever van ons campagnebeeld!

Lamiae El Hajjaji

Foto door: Coldcaptures

Maak kennis met de vormgever van ons campagnebeeld!

1. Wat inspireert jou als vormgever en hoe vertaal je die inspiratie naar je werk?
Ik word als maker door van alles geïnspireerd, maar vaak is de kern hiervan een verhaal. Een verhaal kan de vorm aannemen van een bepaald gevoel, visie, ervaring etc. Vanuit daar bouw ik in verschillende stukken mijn werk op door gebruik te maken van visuele inspiratie zoals moodboards, maar ook woorden.

2. Welke specifieke technieken of tools gebruik je om jouw visie tot leven te brengen in je ontwerpen? 
Mijn eindproducten nemen vaak een digitale vorm aan, maar ik begin altijd op papier. Ik merk dat ik op deze manier mezelf meer vrijheid geef. Na vele schetsen verzamel ik al het beeld op mijn iPad waar ik vervolgens nog meer digitale schetsen maak. Deze fase maakt het makkelijker om veel te schuiven en te knippen en plakken. In de tussenfase kan het vervolgens ook weer zijn dat ik elementen in scan of foto's gebruik waarbij nodig. Mijn eindwerk wordt altijd gemaakt/afgerond in Photoshop, illustrator en/of Indesign.

3. Kun je ons meer vertellen over een recent project / het Over het IJ campagnebeeld, waar je trots op bent en wat het speciaal maakt voor jou? 
Het over het IJ beeld is er een geworden waar veel gelaagdheid in terug te zien is m.b.t. het verhaal, een soort van verzameling aan 'easter eggs'. Van de compositie tot de details in de locatie tot hoe de mensen zich bewegen en wat ze vasthouden. Elk onderdeel is over nagedacht en heeft zijn eigen trial en error fase gehad.

4. Hoe wil je dat mensen zich voelen of welke boodschap wil je overbrengen met jouw ontwerpen?
Wat je zal merken als je door mijn werk heen scrolt is dat ik mij niet aan één stijl houd. En hetzelfde geldt voor de boodschap en het gevoel. Ik pas me aan aan de wensen van de mensen met wie ik samenwerk, maar ook het verhaal wat verteld wordt.

Mijn werk is te vinden op: lameiae.com & instagram.com/lameiae