Voor jonge professionals organiseren we het succesvolle Makersloket en IJ-ndje lopen in samenwerking met Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT), waarin je kunt wandelen met een andere professional uit het veld. Daarnaast organiseren we diverse Makers Meetings rondom verschillende thema’s. En er is een Netwerkbijeenkomst Noord voor organisaties uit diverse sectoren die zich hard maken voor een mooi Amsterdam-Noord en de verbinding zoeken om dit samen mogelijk te maken. 

IJndje lopen i.s.m. Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT) 
Wegens succes verlengd: IJndje lopen! Dit is geen gesprek via zoom, teams of welk online platform dan ook. In de online-overvloed van deze tijden gaan wij analoger dan analoog, terug naar de kern. Gewoon: een goed gesprek. Je gaat zoals het een echte 2022’er betaamt een wandeling maken, je krijgt een koffie to-go, een wandelroute en wandelpakket en gaat gewoon met iemand praten. Over hoe je jaar was, hoe je de toekomst voor je ziet, met wie je wil samenwerken. Lees meer en meld je aan!

Makers Meetings
Om verschillende (mogelijk)makers en organisaties aan elkaar te verbinden organiseren we jaarlijks een aantal Makers Meetings: een samenkomst over diverse thema’s, werkvormen en artistieke processen. Om elkaar te ontmoeten, te inspireren en elkaar als klankbord te gebruiken of te delen waar je staat in je werk.

Het Makersloket
Dit loket is opgericht voor (beginnende) makers die vragen hebben over het makerschap. Deze vragen kunnen variëren van artistieke kwesties, tot productionele vragen, tot zakelijke vragen, tot financiële tips, maar ook op het gebied van marketing en communicatie kun je bij ons terecht. 

Netwerk Noord
Over het IJ is als festival betrokken bij maatschappelijke onderwerpen, verhalen en problemen. Onze makers reflecteren daarop in hun voorstellingen. Zowel de makers als ons team spreken daarom veel mensen uit diverse sectoren in Amsterdam-Noord: o.a. bedrijfsleven, zorg en welzijn, overheid, onderwijs. De ontmoetingen met al deze mensen ervaren we als zeer waardevol en inspirerend.

Samen met partners uit diverse sectoren in Amsterdam-Noord worden bijeenkomsten georganiseerd onder de naam Netwerk Noord. Hoe kunnen we elkaar beter vinden, begrijpen of aanvullen om zo Amsterdam-Noord voor haar bewoners tot een mooie plek te maken? Heb jij interesse in Netwerk Noord? Stuur dan een mail naar Mechteline van Es: mechteline.vanes@overhetij.nl.

Spelen op het festival?
Als je geïnteresseerd bent om op Over het IJ te staan (dit kan zowel in het festival van volgend jaar zijn, of misschien met een idee voor daarnaast), kun je terecht op de pagina ‘Spelen op’.

Heb je een sociaal artistiek plan of ben je geïnteresseerd in kunst maken voor bepaalde wijken in Amsterdam Noord? Dan zijn onze sociaal artistieke projecten of is onderdeel worden van de Stadskunstenaars misschien meer iets voor jou. Voor meer informatie over deze projecten kun je een mailtje sturen naar arthur.kneepkens@overhetij.nl.