WANNEER VINDT OVER HET IJ FESTIVAL 2022 PLAATS?
Goede vraag: 8 t/m 17 juli 2022.

COVID-19
UPDATE: Over het IJ Festival kan vanwege de kleine capaciteiten en anderhalve meter afstand gewoon doorgaan!
 Je hoeft voor Over het IJ Festival geen test- of vaccinatiebewijs te laten zien! We vragen alle bezoekers (er is geen uitzondering bij iemand die volledig gevaccineerd is of net hersteld is van het COVID-19 virus) van Over het IJ Festival een gezondheidscheck op voorhand in te vullen. Dit is geen fysieke test, maar een digitale checklist. Hiervoor staat er bij iedere ingang of verzamelplek een QR-code. De test is ook in te vullen op een van de apparaten van Over het IJ.

Daarnaast blijven de basisregels van de RIVM voor iedere bezoeker gelden:
- Was je handen
- Hoest en nies in je ellenboog
- Houd 1,5m afstand tot elkaar
- Vermijd drukke plekken
- Klachten? Blijf thuis en doe z.s.m. een test bij de GGD via www.coronatest.nl

Aangezien de RIVM maatregelen rondom het coronavirus veranderlijk zijn, is dat voor ons ook het geval. De richtlijnen die gelden vlak voor aanvang van het festival, zullen de richtlijnen zijn waar wij ons aan houden. We houden momenteel rekening met alle mogelijke opties.

Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat het ons even weten via kassa@overhetij.nl

Mocht het festival onverhoopt toch geannuleerd moeten worden vanwege COVID-19, dan krijgt u de mogelijkheid om uw aankoopbedrag retour te vragen of het geld om te zetten in een donatie.

BEREIKBAARHEID FESTIVAL
Het festival is makkelijk bereikbaar per fiets, bus en pont vanaf station Amsterdam Centraal. Wij raden je aan met de fiets te komen in verband met voorstellingen op locaties buiten de NDSM-werf. Houd hierbij rekening met extra reistijd naar deze voorstellingen.

Hier vind je een overzicht van alle locaties!

HORECA
Het is op het festivalhart mogelijk om wat te eten en drinken te halen. Hier kunt u niet vooraf voor reserveren, maar gewoon naartoe als u op het festivalhart bent. Meer informatie over het festivalhart vindt u hieronder. 

TICKETS
Annuleringsbeleid
Behalve als het festival wordt afgelast vanwege de recente maatregelen rondom COVID-19, is het bij Over het IJ niet mogelijk om een ticket te retourneren of ruilen. 

Soorten tickets
Dit jaar zijn er de volgende tickets, voor de volgende prijzen te verkrijgen:

Programma

Regulier

t/m 27 jaar

Stadspas

Lange routes

€15,-

€12,-

€10,-

Korte routes

€12,-

€9,-

€7,-

Voorstellingen

€15,- / €19,-

€12,- / €16,-

€10,- / €14,-

IJhart-bandje (i.c.m. andere festivalvoorstelling)

€5,-

€5,-

€5,-

IJhart-bandje

€8,-

€8,-

€8,-

Stadskunstenaars + TAAT

Pay what you want (€2, €5, €8)

Pay what you want (€2, €5, €8)

Pay what you want (€2, €5, €8)

LET OP: bovenstaande prijzen zijn exclusief servicekosten. Afhankelijk van de prijs kunnen deze €0,87 of €0,45 bedragen. Bij lage toegangsprijzen nemen wij (een veel van) de servicekosten op ons. 

IJhart-bandje
Met een IJhart-bandje krijg je toegang tot het festivalhart. Een IJhart-bandje zit automatisch bij aanschaf van je ticket voor een Nieuwe Makers-route. Je kunt deze bijbestellen bij je aanschaf van een ticket voor andere programmering. Op het festivalhart kun je genieten van het Zeecontainerprogramma, onze contextprogrammering en natuurlijk van een lekkere festivalhap van CurryUp! Ook krijg je met het IJbandje toegang op EILAND van Collectief Walden.

Tours
Over het IJ bundelt haar programma van de nieuwste generatie makers in langere en kortere routes; voor ieder wat wils. Coronaproof, in kleine groepen publiek, kan je voor het eerste sinds lange tijd, de nieuwe verhalen van nieuw talent weer ervaren. Iedere tour bevat een combinatie van één of meerdere nieuwe makers presentaties en -voorstellingen op de NDSM-werf met een aantal zeecontainers in het festivalhart. We verzamelen in het festivalhart waar we twee of drie Zeecontainers bezoeken. Met een gids lopen we daarna naar de locaties van één of twee nieuwe makers op de NDSM-Werf. De langste tour duurt 3 uur, de kortste 1,5 uur en de tours zijn zowel in de middag als in de avond te bezoeken. Alle informatie over de verschillende tours vind je hier!

Let op! Voor iedereen die al vaker naar Over het IJ Festival is geweest: het nieuwe makersprogramma is niet los van een tour te bezoeken dit jaar.

Voor andere vragen over tickets kunt u mailen naar kassa@overhetij.nl