WANNEER VINDT OVER HET IJ FESTIVAL 2022 PLAATS?
8 t/m 17 juli 2022 op de NDSM Werf in Amsterdam Noord. 

WAT ZIJN DE OPENINGSTIJDEN VAN HET FESTIVALHART?
Vrij 8 juli: van 17.00 tot 01.00 uur
Za 9 en zo 10 juli: van 13.00 tot 01.00 uur
Ma 11 t/m vrij 15 juli: van 15.00 tot 01.00 uur
Za 16 juli: van 13.00 tot 01.00 uur
Zo 17 juli: van 13.00 tot 21.00 uur

BEREIKBAARHEID FESTIVAL
Het festival is makkelijk bereikbaar per fiets, bus en pont vanaf station Amsterdam Centraal. Wij raden je aan met de fiets te komen in verband met voorstellingen op locaties buiten de NDSM-werf. Houd hierbij rekening met extra reistijd naar deze voorstellingen. Wil je toch met de auto komen? Check hier dan de informatie over het parkeren.

HORECA / FESTIVALHART
Het Festivalhart is bij Treehouse op de NDSM Werf. Het is op het festivalhart mogelijk om te eten en drinken. Je kunt ter plekke bestellen en bij de IJ-Tours kan je met je e-ticket ook een daghap bestellen.

TICKETS
Voorstellingen kan je bezoeken met een ticket, die je online kunt bestellen of ter plekke kopen in het Festivalhart. Heb je een Stadspas of ben je jonger dan 27 jaar, dan ontvang je 5 euro korting. Voor het Nieuwe Makersprogramma kan je een IJbewijs kopen, waarmee je een dag lang voorstellingen kunt bezoeken uit het Zeecontainerprogramma, Het Atelier en de Nieuwe Makers uit Over het IJ LAB.

Meer informatie over het IJbewijs vind je hier: https://overhetij.nl/event/ijbewijs
Bekijk het bijbehorende programma.

Annuleringsbeleid
Behalve als het festival voorstellingen moet annuleren, is het bij Over het IJ niet mogelijk om een ticket te retourneren of ruilen. 

Voor verdere vragen over tickets of toegankelijkheid kan je mailen naar kassa@overhetij.nl

IJBEWIJS
Met het IJbewijs krijg je toegang tot 13 voorstellingen in de zeecontainers en 10 voorstellingen uit het Nieuwe Makersprogramma / Het Atelier.

IJ-TOURS
Na het succes van vorig jaar biedt Over het IJ dit jaar weer avontuurlijke IJ-Tours. Je kunt kiezen uit twee soorten tours (met gidsen):

  1. IJ-Tour Het Atelier: Van vrijdag 8 juli t/m zaterdag 16 juli (m.u.v. maandag 11 juli) is er een nieuwe makers tour waarin je drie voorstellingen bezoekt van makers uit Het Atelier van Oerol en Over het IJ.
  2. De tweede IJ-Tour is van zaterdag 9 juli t/m zaterdag 16 juli en heeft iedere dag een ander programma. Rondom het thema ‘Een monument van de toekomst’ zijn verschillende IJ-Tours samengesteld. Je bezoekt de Talkshow van Collectief Walden & Over het IJ + twee voorstellingen. Klik hier voor het overzicht