Over het IJ presenteert het hele jaar door bijzondere kunstprojecten, altijd in relatie met stedelijke thema's en op spannende locaties in Amsterdam.

Meer Over het IJ

Over de Plas
Van 25 augustus t/m 23 september organiseren we samen met Hotel Buiten Over de Plas: een cultureel evenement waarbij we bewoners van Nieuw West de kracht en pracht van de Sloterplas laten ervaren. Ieder weekend zijn er diverse optredens van artiesten en makers uit Amsterdam-Noord en Nieuw West. Zo presenteren Wijkmaker Yasser Ballemans en Hilda Moucharrafieh hun werk, en is er een speciaal op de Sloterplas aangepaste versie van Reverse van Johannes Bellinkx.

Noorderparkfestival
Het Noorderparkfestival is een gratis cultureel festival voor en door bewoners, bedrijven en organisaties uit Amsterdam-Noord. Op zondag 9 september staan er diverse activiteiten op het programma. Zo is er weer circus, straattheater, kinderactiviteiten, muziek, workshops, beeldende kunst en de markt van Noord met verschillende ondernemers uit Noord. Er zijn voorstellingen en optredens van o.a. TENT, Circus Kristal, Noords talent op het Tolhuistuinpodium, workshops van Noordjes Kinderkunst, het NDSM Kinderatelier, het Danspaleis, en heerlijke hapjes uit de wereldkeuken.

Eerdere producties van Over het IJ door het jaar heen waren In Between Time en Kafir.