Over het IJ Festival zoekt vanaf april 2020 weer enthousiaste vrijwilligers

Vrijwilligers

Voor de 28e editie van Over het IJ Festival, van 10 tot en met 19 juli, zoeken we vanaf april enthousiaste vrijwilligers die ons festivalteam willen versterken. Wil je graag een belangrijk onderdeel van ons festival zijn? Ben je enthousiast, gedreven en niet vies van hard werken? Bekijk hieronder alvast alle vrijwilligersfuncties die dit jaar beschikbaar zijn. Graag tot ziens tijdens #OHIJ20!

Vrijwilliger
Zowel vooraf, tijdens als na afloop van het festival hebben we vrijwilligers nodig. Vooraf is er veel voorbereidend kantoorwerk. Ook start dan de opbouw en festivalaankleding. Tijdens het festival zoeken we vrijwilligers voor achter de bar, bij de kassa, als publieksbegeleider en op verschillende locaties. Na tien dagen Over het IJ Festival kunnen we alle hulp gebruiken om de NDSM-werf weer terug te brengen in oude staat.

Subcoördinator
Zoek je een vrijwilligersfunctie met meer uitdaging? Ben je benieuwd naar de gang van zaken achter de schermen van Over het IJ Festival? Geef je dan op als subcoördinator!

Hoort zegt het voort!
Ken je vrienden, kennissen, collega’s, buurvrouwen, buurmannen, broers of zussen die het leuk vinden om als vrijwilliger bij Over het IJ Festival aan de slag te gaan? Wijs hen dan op deze pagina! Vrijwilliger zijn bij Over het IJ Festival is hartstikke leuk, maar sámen vrijwilliger zijn is natuurlijk nog veel leuker!

Ben jij onze festivalheld? 
Over het IJ Festival zoekt:

Enthousiasme, betrokkenheid en inzet;
Beschikbaarheid van minimaal vijf diensten vooraf, tijdens of na het festival).

Als festivalheld krijg je: 

  • Een vrijwilligerspas waarmee je gratis naar voorstellingen kunt;
  • Een T-shirt van Over het IJ Festival;
  • Een hoop gezelligheid, ervaring en oneindig veel dankbaarheid;
  • Een nu al legendarisch tussenfeest.


Vrijwilligersfuncties Over het IJ Festival 2020:

Kantoormedewerker
Iedere dag dat het festival dichterbij komt, is het drukker op kantoor van Over het IJ Festival. Als kantoormedewerker ondersteun je vaste medewerkers bij verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het gereed maken van draaiboeken en pasjes maken. Vind je het leuk om op kantoor te werken? Werk je zelfstandig, maar kun je ook goed in teamverband werken? Meld je dan aan als kantoormedewerker.
Periode: voorafgaand aan het festival, ’s ochtends en ’s middags.

Cateringmedewerker
Het Over het IJ Festivalteam is voorafgaand en na afloop van het festival druk bezig met op- en afbouwen. En van hard werken krijg je trek. Als cateringmedewerker verzorg je koffiepauzes en lunches. Houd je van horeca en catering, en vind je het fijn om mensen te verwennen met een goede maaltijd? Dan is de functie van cateringmedewerker echt iets voor jou.
Periode: voorafgaand en na afloop van het festival, ’s ochtends en ’s middags.

Horecamedewerker
Het festivalhart is dé plek waar mensen samenkomen om na te praten over voorstellingen die ze hebben gezien, natuurlijk onder het genot van een drankje. Als horecadewerker zorg jij ervoor dat het festival hart er netjes uitziet, je zal bijspringen waar nodig is met de bar en bijvullen van de koelkasten.
Periode: tijdens het festival, ’s middags en ‘s avonds.

Op- en afbouwploeg
De op- en afbouw van Over het IJ Festival neemt veel tijd in beslag. Daarom zijn we hard op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met opbouwen én afbouwen. Timmeren, sjouwen, hekken verplaatsen en ga zo maar door. Dus: steek je graag je handen uit de mouwen? Houd je ervan om je spiervallen te laten rollen, heb je twee rechterhanden en weet je van aanpakken? Sluit je aan bij onze op- en afbouwploeg!
Periode: vooraf en na afloop van het festival, ’s ochtends en ’s middags.

Aankleding festival
Voor het festival begint, help je mee met de aankleding van het festivalhart en de festivallocaties. Je bent druk in de weer met allerlei taken: verven, dingen in elkaar timmeren, lampjes ophangen... Je kunt het zo gek niet verzinnen! Na het festival help je mee de NDSM-werf terug te brengen in oorspronkelijke. Ben je creatief? Draag je graag bij aan de sfeer van het festival en houd je van aanpakken? Meld je aan voor de aankledingploeg.
Periode: vooraf en na afloop van het festival, ’s ochtends en ‘s middags

Informatiebalie- en kassamedewerker
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van toegangskaarten. Je informeert en adviseert over het programma en het festival. Heb je nog geen ervaring met kassasystemen? Geen probleem, voordat het festival start krijg je een uitgebreide instructie. Ben je klantvriendelijk en geduldig, werk je nauwkeurig en zelfstandig? Meld je dan aan als informatiebalie- en kassamedewerker!
Periode: tijdens het festival, ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds.

Publieksbegeleider algemeen
Als publiekbegeleider ben je gastheer of -vrouw bij een voorstelling en eerste aanspreekpunt van bezoekers. Je controleert de kaarten en zorgt voor een goede publieksstroom. Ook help je soms gezelschappen vooraf of tijdens de voorstelling. Publiekbegeleiders zijn vriendelijk, gastvrij, enthousiast, zelfstandig en oplettend. Herken je jezelf hierin? Dan ben je waarschijnlijk onze publieksbegeleider algemeen!
Periode: tijdens het festival, ’s middags en ’s avonds.

Publieksbegeleider Zeecontainerprogramma
Als publieksbegeleider Zeecontainerprogramma ben jij de gastheer- of vrouw van één of meerdere zeecontainervoorstellingen. Je zorgt voor een goede publieksstroom en controleert de festivalbandjes. Publieksbegeleiders Zeecontainerprogramma zijn gastvrij, vriendelijk, enthousiast, zelfstandig en nauwkeurig. Herken je jezelf hierin? Sluit je dan bij ons aan als Publieksbegeleider Zeecontainerprogramma!
Periode: tijdens het festival, ’s middags en ’s avonds.

Flexmedewerker
Als flexmedewerker ben je inzetbaar voor allerlei klussen. Voorafgaand aan het festival help je met klusjes op kantoor, met de opbouw en aankleding. Tijdens het festival los je onverwachte problemen op. Denk aan koeriersdiensten, gaten in het rooster opvangen en meehelpen met allerlei ad-hoc klusjes. Ben je een manusje van alles, flexibel, kun je goed problemen oplossen? Dan ben jij een echte flexmedewerker!
Periode: tijdens het festival, ‘s middags en ‘s avonds.

Subcoördinator
Je helpt de vrijwilligerscoördinatoren bij het aansturen van vrijwilligers. Samen met één of meerdere collega’s krijg je de verantwoordelijkheid over een gebied op de NDSM-werf (en/of daarbuiten), en de voorstellingen die er plaatsvinden. Je zorgt er samen met het theatergezelschap voor dat alle voorstellingen op tijd beginnen. Ook motiveer je vrijwilligers en houdt overzicht. Heb je interesse in deze fulltime functie van 10 tot en met 19 juli? Stuur dan je cv met een korte motivatie naar vrijwilligers@overhetij.nl.
Periode: tijdens het festival, ’s middags en ‘s avonds.