Logo Over het IJ

Manquement

Djuwa Mroivili / OHIJ

Een zoektocht naar community, geborgenheid en liefde, binnen de veilige muren van een black hair shop.

Manquement

Een zoektocht naar community, geborgenheid en liefde, binnen de veilige muren van een black hair shop.

Mijn hoofdhuid mist de koelte van het water in de zwarte emmer in de achtertuin, de zorgzame handen van mijn opa waarmee hij mijn haren waste in die emmer. Mijn schouders missen de dijen van nichtjes die mijn haar vlochten. Ik mis die vlechtdag, waarop we allemaal veranderden in de versie van onszelf die we de komende week zouden zijn.

Pianist, performer en activist Djuwa Mroivili neemt je mee naar haar eigen black hairshop. Een ruimte waar geschiedenis leeft in lichamen, handelingen en erfstukken. Een ruimte waar je alles vindt om verbinding te voelen. Een ruimte waar je kunt transformeren en fantaseren. De black hairshop vormt het perfecte decor voor Djuwa’s zoektocht naar community, geborgenheid en liefde. Een zoektocht waar ze haar publiek via Manquement deelgenoot van maakt.

Socials en website
Facebook: Djuwa Mroivili
Instagram: @djuwaroza

Wat is het Nieuwe Makers programma?
Zes Nieuwe Makers maken een locatietheatervoorstelling van max. 40 minuten. De makers zijn; Finn Borath, Charlotte Gillain, Jimmy Grima, Djuwa Mroivili, Blond&Cynisch en Jantien Fick en werken gedurende het jaar via een residentie en begeleiding naar het festival toe.

Spel, regie, tekst, kostuums en scenografie: Djuwa Mroivili | Dramaturgie: Isabel van Hauwe, Simone Zeefuik | Begeleiding: Bregt van Deursen (Over het IJ) | Techniek: Iris Meier | Coproducent: Over het IJ Festival
Met steun van: Janivo en Amarte Fonds