Logo Over het IJ

May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace

Djuwa Mroivili / OhIJ i.s.m. ITA en Felix Meritis

Djuwa’s kleurrijke verhaal over de grenzeloze kracht van liefde.

Foto door: Tengbeh Kamara

Foto door: Tengbeh Kamara

Djuwa’s kleurrijke verhaal over de grenzeloze kracht van liefde.
May Our Love Continue To Grow With Happiness And Peace is een voorstelling die is gestart vanuit een tentoonstelling. Met krachtige foto’s en kanga’s – doeken met teksten uit het Swahili – vertelde Djuwa het verhaal van haar coming-out naar haar vader. Via haar kunst ging ze met hem in gesprek. Het is een ode aan de kanga’s, die met hun teksten zowel wijsheid, liefde als een bombastic side eye kunnen zijn.

De tentoonstelling komt tijdens Over het IJ tot leven: je voelt het koloniaal verleden van Amsterdam, de band tussen Djuwa en haar vader en het belang van zichtbaarheid. Het is een verhaal over de kracht van liefde. Hier, op het Afrikaanse continent en overal ter wereld.

Djuwa ontwikkelde dit project i.s.m. Over het IJ (dankzij een Nieuwe Makers Regeling covid-19 van Fonds Podiumkunsten), Felix Meritis en ITA.

Biografie
Djuwa Mroivili (1998) is een Amsterdamse multidisciplinaire maker en performer. Hoewel ze geschoold is als klassiek pianiste, en concerten (zowel solo als in samenwerking met anderen) nog steeds deel uitmaken van haar werkpraktijk, experimenteert ze daarnaast ook met andere formats van performances waarin muziek een rol speelt. In de performances die ze als maker ontwikkelt - vaak conceptueel van aard - stelt zij zich op als kwetsbare storyteller, en gebruikt ze muziek, woorden, lichaam, mode en beauty om haar verhalen te vertellen en kritische vragen te stellen. 

Socials
Facebook: Djuwa Mroivili 
Instagram: @djuwaroza

May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace

Kostuum: Berend Brus | Assistentie Music Production: Sonya Vos | Regie: Storm Vogel | Fotografie: Tengbeh Kamara | Coproducent: Over het IJ |  Samenwerkingspartners: Felix Meritis, ITA

Medemogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten