Trakteer iemand die dit niet kan betalen op een voorstellingskaartje

Koop je een voorstellingskaartje voor #OHIJ18? Geef dan ook iemand die dit niet kan betalen een kaartje cadeau!
Dit jaar doen we als onderdeel van de De Verenigde Podiumkunstenfestivals mee met ‘Geef een Toegift’. Stichting Warm Welkom, een organisatie die nieuwe bewoners/statushouders in Amsterdam-Noord ondersteunt met het opbouwen van een eigen sociale netwerk, bemiddelt bij de toekenning van jouw gedoneerde voorstellingskaartjes.

Wij vragen je dus een donatie te doen, zodat iedereen kan genieten van onze voorstellingen. Hiermee zetten we samen in op inclusiviteit en diversiteit en onderstrepen we de verbindende kracht van kunst en cultuur in onze samenleving. 

Hoe het werkt
Via de bestelknop kun je aangeven dat je een kaartje cadeau wilt doen aan iemand die wel een voorstelling wil bezoeken, maar hiertoe niet de financiële mogelijkheden heeft. Stichting Warm Welkom stelt de gedoneerde tickets ter beschikking aan geïnteresseerden in zijn netwerk. Mensen die graag van dit aanbod gebruik maken, brengen gratis een bezoek aan ZIEL / ROUH van ICK Amsterdam & Het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Het 'uitgestelde kaartje'
‘Geef een Toegift’ is een initiatief van De Verenigde Podiumkunstenfestivals, een samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals. Door het hele land roepen de festivals publiek op om een entreekaartje te kopen voor iemand met minder financiële middelen. ‘Geef een Toegift’ komt voort uit de ambitie een nieuwe stap te zetten in het toegankelijk maken van de podiumkunsten, en een breed en nieuw publiek te bereiken. De festivals zetten in op inclusiviteit en diversiteit en onderstrepen hiermee hun verbindende kracht. Naar analogie van de ‘uitgestelde koffie’ (een project waarbij in koffiezaken bij het afrekenen van een kop koffie voor een tweede kop betaald kon worden, die later door iemand met minder financiële middelen gedronken kon worden) komen de festivals met het ‘uitgestelde kaartje’.

Deelnemende festivals
Holland Festival, Julidans, De Parade, Dancing on the Edge, Internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten, Noorderzon Performing Arts Festival Groningen, Eurosonic Noorderslag, Jonge Harten Festival, Internationale Koorbiënnale, Cultura Nova, Explore the North, Welcome to the Village, Musica Sacra, Festival de Nederlandse Dansdagen, Music Meeting, Oranjewoud Festival, Operadagen Rotterdam, Circusstad Festival, Motel Mozaïque, Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch, Karavaan Festival, Amersfoort Jazz Festival, Festival Spoffin, Over het IJ Festival, Grachtenfestival, Cello Biënnale Amsterdam, Amsterdams Kleinkunst Festival, Geelvinck Fortepiano Festival, November Music, Festival Cement, Oerol Terschelling, Reuring Festival, Limburg Festival, Festival Oude Muziek, Le Guess Who?, SPRING Performing Arts Festival, Gaudeamus Muziekweek, Festival Circolo.