Net-werk-en. Eén van de meest angstaanjagende woorden in het leven van een theaterstudent of jonge maker. Waar sommigen vanaf hun eerste jaar al de hele wereld lijken te kennen, blijven anderen drie jaar met een colaatje in een hoekje staan totdat ze per ongeluk die ene persoon leren kennen met wie ze de rest van hun leven samenwerken.

Net-werk-en. Met wie praat je, en waarom, wat ga je dan zeggen en... Hoe kom je met hen in contact?

Het Makersloket organiseert in samenwerking met ENT (Ensemble Nieuwe Theaterwerkers) dit gesprek: ‘een IJ-ndje lopen’. En dan niet een gesprek via zoom, teams of welk online platform dan ook. In de online-overvloed van deze tijden gaan wij analoger dan analoog, terug naar de kern. Gewoon: een goed gesprek.

Je gaat zoals het een echte 2021’er betaamt een wandeling maken, je krijgt een koffie to-go, een wandelroute en wandelpakket en gaat gewoon met iemand praten. Over hoe je jaar was, hoe je de toekomst voor je ziet, met wie je wil samenwerken.
Met ‘een IJ-ndje' lopen maakt het Makersloket van Over het IJ in samenwerking met ENT een zorgvuldige koppeling met iemand uit het werkveld met de meest uiteenlopende functies. Jij meldt je aan, je geeft aan met wat voor iemand je wil praten en de rest wordt geregeld.

Heb jij een heel specifiek iemand waarmee jij echt moét praten? Geef diens naam door, dan gaan wij aan de slag om diegene voor jou te regelen.

Misschien hou je er een vriend aan over, misschien werk, misschien een bekende, misschien een klein klusje over vijftien jaar, misschien niets anders dan de weet dat je nóóit meer met iemand die je niet kent gaat wandelen, maar er gaat in elk geval iets gebeuren. Best welkom lijkt ons, in deze tijd.

Meld je hier aan!