Van 5 tot en met 14 juli is de 27e editie van Over het IJ Festival: het locatietheaterfestival dat de stad als inspiratiebron én podium gebruikt. Dit jaar presenteren we zo'n 50 vernieuwende en tegendraadse locatietheaterproducties op de NDMS-werf en dieper in Amsterdam-Noord, waaronder maar liefst 20 premières.

Over het IJ Festival 2019

FESTIVALHART

Bruisend middelpunt van Over het IJ Festival is het festivalhart op de NDSM-werf. Dit jaar is het opgebouwd rondom Sexyland. Honger of dorst? Bestel een drankje aan de bar, een overheerlijke maaltijd bij CURRYUP!, of een zoete lekkernij bij De Taartenkamer. Het festivalhart is ook de plek voor het Zeecontainerprogramma en het Over het IJ Festival LAB. Ook is het vertrekpunt van de voorstellingen uit het Nieuwe Makers Programma: Finisterre, The sea is where you think it is, mensen dragen dingen, UNDERCOVER en BEIGE.

Openingstijden
Het festivalhart is doordeweek geopend vanaf 16.00 uur en in het weekend vanaf 14.00 uur. Dan begint ook het festivalprogramma.

Festivalmaaltijd
Onze gastronomische vrienden van CURRYUP! bieden een dagelijks van 17:00 uur tot 22:00 uur wisselende festivalmaaltijd aan voor slechts € 14,50. Je kan bij CURRYUP! pinnen of bestel vooraf online jouw festivalmaaltijd.
 

KINDER- EN JEUGDVOORSTELLINGEN

Over het IJ Festival 2019 biedt verschillende voorstellingen aan die erg leuk zijn voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden. Klik hier voor een compleet overzicht.
 

TOEGANKELIJKHEID

We zien graag dat iedereen Over het IJ Festival kan bezoeken, ook mensen die mindervalide zijn. Hier vind je een overzicht van maar liefst veertien voorstelling die te bezoeken zijn voor mindervaliden, bijvoorbeeld wanneer je in een rolstoel zit. Bij sommige voorstellingen is ook assistentie mogelijk.
 

DUURZAAMHEID

Over het IJ Festival zet zich graag in voor een duurzame wereld. Dat begint met een duurzaam festival! Dit jaar is al ons eten 100% vegetarisch, genereren we ons eigen stroom met de Greenbattery, gebruiken we hardplastic glazen en scheiden we al ons ons afval. Lees hier alles over ons duurzaam beleid op onze website.
 

BEREIKBAARHEID

Over het IJ Festival is goed bereikbaar per fiets, bus en pont. Wij raden je aan met de fiets te komen in verband met voorstellingen op locaties buiten de NDSM-werf.

PONT. Met de gratis pont van het GVB ben je in tien minuten van het Centraal Station op de NDSM-werf. Hij vaart tweemaal per uur, en tijdens de spitsuren vier keer per uur. De overtocht duurt slechts 14 minuten. Er vaart ook een pont tussen de Tasmanstraat in het Westelijk Havengebied en de NDSM-werf. In de spitsuren vaart de pont drie keer per uur, daarbuiten 2 keer. De overtocht duurt slechts 6 minuten.

BUS. Vanaf Centraal station pak je bus 391 (richting Zaandam Zaanse Schans) of Bus 394 (richting Zaandam Station) en stap je uit bij Bushalte Klaprozenweg. Ook vertrekt stadsbus 35 (richting Molenwijk) vanaf vanaf halte Noorderpark van de Noord-Zuidlijn (metro 52). Met deze bus stap je uit bij Bushalte Ataturk. Vanaf beide haltes is het vijf minuten lopen naar het festivalterrein. Voor actuele reistijden check je http://9292.nl

AUTO. Kom je toch met de auto, dan kun je gebruik maken van de parkeerplekken op de NDSM-werf naast de Scheepsbouwloods. Van maandag t/m zondag van 09:00 tot 23:00 uur geldt het tarief van €1,30 per uur.

Voorstellingen buiten de NDSM-werf kun je op eigen gelegenheid bezoeken (met fiets of te voet). Check de plattegrond voor alle speellocaties buiten de NDSM- werf en de vertrekpunten van voorstellingen en fiets- en wandelroutes. Houd rekening met de extra reistijd naar de locatie. Op de NDSM-werf kun je niet alle voorstellingen op eigen gelegenheid bezoeken. Het vertrekpunt van het Nieuwe Makers Programma en Specials is in het festivalhart. Vanaf het vertrekpunt loop je onder begeleiding naar de voorstellingslocatie.


FESTIVALTRAILER

PROGRAMMABOEKJE