Van 5 tot en met 14 juli is de 27e editie van Over het IJ Festival: het locatietheaterfestival dat de stad als inspiratiebron én podium gebruikt. Wij presenteren avontuurlijk locatietheater van nieuwe en gevestigde makers op spraakmakende binnen- en buitenlocaties op de NDSM-werf, aan de oevers van het IJ en op diverse locaties dieper in Amsterdam-Noord. 

Het Festival

FESTIVALHART

Bruisend middelpunt is het festivalhart op de NDSM-werf (NDSM plein, Amsterdam); dé plek om te genieten van de roerige festivalsfeer, een hapje en een drankje. Er is vrije toegang tot het festivalhart.
Het hart is ook de plek voor Over het IJ Festival LAB: een ontmoetings- en werkplaats waarbij makers samen met publiek aan de slag gaan met nieuw werk. Tevens is het het vertrekpunt van vele voorstellingen en het zeecontainerprogramma.


KAARTVERKOOP

Houd de website in de gaten en/of abonneer je op de nieuwsbrief zodat je tijdig op de hoogte bent van de start kaartverkoop voor Over het IJ Festival 2019.Festivalbandje
Het festivalbandje geeft toegang tot het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma en het Over het IJ Festival LAB. Je hebt GEEN festivalbandje nodig om voorstellingen uit het reguliere programma en of het festivalterrein te bezoeken. Er is vrije toegang tot het festivalhart.

Voor voorstellingen uit reguliere programma dien je losse tickets te kopen. Je hebt hiervoor geen festivalbandje nodig.

CJP korting
Ben je in het bezit van een CJP-pas? Dan betaal je voor alle tickets en het festivalbandje €10,- per stuk (prijs is exclusief administratiekosten). Dat geldt voor zowel online als aan de kassa. Let op: korting alleen op vertoon van CJP-pas aan de kassa en bij de toegangscontrole.

Voor vragen over kaartverkoop kun je mailen naar kassa@overhetij.nl.
 

BEREIKBAARHEID


Over het IJ Festival is goed bereikbaar per fiets, bus en pont. Wij raden je aan met de fiets te komen in verband met voorstellingen op locaties buiten de NDSM-werf.

PONT. Met de gratis pont van het GVB ben je in tien minuten van het Centraal Station op de NDSM-werf. Hij vaart tweemaal per uur, en tijdens de spitsuren vier keer per uur. De overtocht duurt slechts 14 minuten. Er vaart ook een pont tussen de Tasmanstraat in het Westelijk Havengebied en de NDSM-werf. In de spitsuren vaart de pont drie keer per uur, daarbuiten 2 keer. De overtocht duurt slechts 6 minuten.

BUS. Vanaf Centraal station pak je bus 391 (richting Zaandam Zaanse Schans) of Bus 394 (richting Zaandam Station) en stap je uit bij Bushalte Klaprozenweg. Ook vertrekt stadsbus 35 (richting Molenwijk) vanaf Centraal Station, met deze bus stap je uit bij Bushalte Ataturk. Vanaf beide haltes is het vijf minuten lopen naar het festivalterrein. Voor actuele reistijden check je http://9292.nl

AUTO. Kom je toch met de auto, dan kun je gebruik maken van de parkeerplekken op de NDSM-werf naast de Scheepsbouwloods. Van maandag t/m zondag van 09:00 tot 23:00 uur geldt het tarief van €1,30 per uur.

Voorstellingen buiten de NDSM-werf kun je op eigen gelegenheid bezoeken (met fiets of te voet). Check de plattegrond voor alle speellocaties buiten de NDSM- werf en de vertrekpunten van voorstellingen en fiets- en wandelroutes. Houd rekening met de extra reistijd naar de locatie.Op de NDSM-werf kun je niet alle voorstellingen op eigen gelegenheid bezoeken. Het vertrekpunt van het Nieuwe Makers Programma en Specials is in het festivalhart. Vanaf het vertrekpunt loop je onder begeleiding naar de voorstellingslocatie.


PROGRAMMABOEKJE #OHIJ18