Praktisch

FESTIVALHART

Bruisend middelpunt van Over het IJ Festival is opnieuw het festivalhart op de NDSM-werf (NDSM plein, Amsterdam). Dit jaar is het opgebouwd rondom Ferrotopia; de veelbesproken beeldende kunstinstallatie van Atelier Van Lieshout. Ferrotopia is tijdens het festival de plek voor Over het IJ Festival LAB: een ontmoetings- en werkplaats waarbij makers samen met publiek aan de slag gaan met nieuw werk. Natuurlijk is het festivalhart ook dé plek om te genieten van de roerige festivalsfeer, een hapje en een drankje.


ETEN EN DRINKEN


Dit jaar kun je je buik in het festivalhart kogeltjerond eten bij onze gastronomische vrienden van CURRYUP!. Er is een festivalmaaltijd voor maar € 13,50: vlees, vis of vega. Iedere dag wisselt het menu.

Hoe werkt het? Koopt je maaltijd ter plekke aan de kassa in het festivalhart, of vooraf online. Je kunt online ook een maaltijd bestellen in combinatie met een voorstelling. Haal je eetticket af bij de kassa in het festivalhart; op vertoon daarvan haal je je festivalmaaltijd af bij de foodcontainer van CURRYUP!. Maaltijden zijn tussen 17.00 en 22.00 uur verkrijgbaar.

BESTEL HIER ALVAST JE FESTIVALMAALTIJD. Eet smakelijk!

CURRYUP!
CURRYUP! kookt met passie curry's en andere wereldgerechten met authentieke smaken uit alle windstreken, waaronder Spanje, Italië, Griekenland, Thailand, Afrika en Libanon. Je kunt er zowel terecht voor vlees, vis als vega. Alle gerechten worden bereid met dagverse ingrediënten. Na bestelling staan ze binnen enkele minuten voor je op tafel.

Zin in een toetje? Laat je verwennen door de zoete lekkernijnen van De Taartenkamer. Dorst? Bestel een heerlijk Vedett-biertje aan de bar. Alle varianten van het Belgische biermerk zijnverkrijgbaar: blond, white, IPA en Session IPA.


KAARTVERKOOP


Tickets voor losse voorstellingen en het festivalbandje koop je bij de kassa of eenvoudig via overhetij.nl. Per online bestelling brengt Over het IJ Festival € 2,- in rekening. Bij de aanschaf van meerdere tickets in één bestelling, blijft dit bedrag hetzelfde.

Print je e-tickets uit of laat ze scannen op je smartphone of tablet bij de toegangscontrole op locatie. Over het IJ-festivalbandjes dienen op vertoon van je e-ticket opgehaald te worden bij de kassa in het festivalhart op de NDSM-werf.

Let op: gekochte kaarten kunnen niet geretourneerd worden. Ook kunnen wij de kaarten niet omzetten naar een andere datum. Controleer daarom altijd goed de datum en het e-mailadres voordat je de kaarten definitief bestelt.

Festivalbandje
Het festivalbandje geeft toegang tot het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma en het Over het IJ Festival LAB. Je hebt GEEN festivalbandje nodig om voorstellingen uit het reguliere programma en of het festivalterrein te bezoeken. Er is vrije toegang tot het festivalhart.

Prijzen festivalbandje en voorstellingen uit reguliere programma:
Festivalbandje: Om het slotweekend te vieren bieden we 100 festivalbandjes aan voor een speciaal tarief van € 10,- (normaal tarief € 19,-). Met het festivalbandje bezoek je zaterag en zondag zo'n ruim 20 voorstellingen van de makers van nu in en om het festivalhart. Wees er snel bij, want op = op!
Voorstelling reguliere programma: €14,- / €19,-

In combinatie met de voorstellingen  Instant Love, ZIEL / ROUH, Permanent Destruction - the SK Concert, Deep Blue en IK kun je een festivalbandje voor een dag kopen (ticket: standaard + dagbandje). Je betaalt dan een combinatieprijs van €25,- (festivalbandje geldig op de dag van de voorstelling).

CJP korting
Ben je in het bezit van een CJP-pas? Dan betaal je voor alle tickets en het festivalbandje €10,- per stuk (prijs is exclusief administratiekosten). Dat geldt voor zowel online als aan de kassa. Let op: korting alleen op vertoon van CJP-pas aan de kassa en bij de toegangscontrole.

Geef een Toegift
Koop je een voorstellingskaartje voor #OHIJ18? Geef dan ook iemand die dit niet kan betalen een kaartje cadeau. Dit jaar doen we als onderdeel van de De Verenigde Podiumkunstenfestivals mee met ‘Geef een Toegift’. Stichting Warm Welkom, een organisatie die nieuwe bewoners/statushouders in Amsterdam-Noord ondersteunt met het opbouwen van een eigen sociale netwerk, bemiddelt bij de toekenning van jouw gedoneerde voorstellingskaartjes.

Openingstijden kassa tijdens festival 
Over het IJ Festival is van 13 t/m 22 juli op de NDSM-werf in Amsterdam. Tijdens het festival is de centrale kassa gelegen in het festivalhart geopend van ma t/m vr vanaf 16.00 en za en zo vanaf 14.00 uur. Op de eerste festivaldag, 13 juli, is de kassa geopend vanaf 19.00. 

Card only. Bij de kassa van Over het IJ Festival kan alleen met pin (Maestro) en creditcard (Visa en Mastercard) worden betaald. Cash wordt niet geaccepteerd.

Voor vragen over kaartverkoop kun je mailen naar kassa@overhetij.nl.


KINDERPROGRAMMA


Samen met je kind(eren) naar een theatervoorstelling? Dat kan! Hier vind je alle voorstellingen van Over het IJ Festival 2018 die geschikt zijn voor kinderen tussen 4 en 12 jaar en 12 en 18 jaar.
 

BEREIKBAARHEID


Over het IJ Festival is goed bereikbaar per fiets, bus en pont. Wij raden je aan met de fiets te komen in verband met voorstellingen op locaties buiten de NDSM-werf.

PONT. Met de gratis pont van het GVB ben je in tien minuten van het Centraal Station op de NDSM-werf. Hij vaart tweemaal per uur, en tijdens de spitsuren vier keer per uur. De overtocht duurt slechts 14 minuten. Er vaart ook een pont tussen de Tasmanstraat in het Westelijk Havengebied en de NDSM-werf. In de spitsuren vaart de pont drie keer per uur, daarbuiten 2 keer. De overtocht duurt slechts 6 minuten.

BUS. Vanaf Centraal station pak je bus 391 (richting Zaandam Zaanse Schans) of Bus 394 (richting Zaandam Station) en stap je uit bij Bushalte Klaprozenweg. Ook vertrekt stadsbus 35 (richting Molenwijk) vanaf Centraal Station, met deze bus stap je uit bij Bushalte Ataturk. Vanaf beide haltes is het vijf minuten lopen naar het festivalterrein. Voor actuele reistijden check je http://9292.nl

AUTO. Kom je toch met de auto, dan kun je gebruik maken van de parkeerplekken op de NDSM-werf naast de Scheepsbouwloods. Van maandag t/m zondag van 09:00 tot 23:00 uur geldt het tarief van €1,30 per uur.

Voorstellingen buiten de NDSM-werf kun je op eigen gelegenheid bezoeken (met fiets of te voet). Check de plattegrond voor alle speellocaties buiten de NDSM- werf en de vertrekpunten van voorstellingen en fiets- en wandelroutes. Houd rekening met de extra reistijd naar de locatie.Op de NDSM-werf kun je niet alle voorstellingen op eigen gelegenheid bezoeken. Het vertrekpunt van het Nieuwe Makers Programma en Specials is in het festivalhart. Vanaf het vertrekpunt loop je onder begeleiding naar de voorstellingslocatie.


PROGRAMMABOEKJE