Praktisch

Kaartverkoop

Tickets voor losse voorstellingen en het festivalbandje koop je bij de kassa of eenvoudig via overhetij.nl. Per online bestelling brengt Over het IJ Festival € 2,- in rekening. Bij de aanschaf van meerdere tickets in één bestelling, blijft dit bedrag hetzelfde.

Print je e-tickets uit of laat ze scannen op je smartphone of tablet bij de toegangscontrole op locatie. Over het IJ-festivalbandjes dienen op vertoon van je e-ticket opgehaald te worden bij de kassa in het festivalhart op de NDSM-werf.

Let op: gekochte kaarten kunnen niet geretourneerd worden. Ook kunnen wij de kaarten niet omzetten naar een andere datum. Controleer daarom altijd goed de datum en het e-mailadres voordat je de kaarten definitief bestelt.

Openingstijden kassa tijdens festival 
Over het IJ Festival is van 13 t/m 22 juli op de NDSM-werf in Amsterdam. Tijdens het festival is de centrale kassa gelegen in het festivalhart geopend van ma t/m vr vanaf 16.00 en za en zo vanaf 14.00 uur. Op de eerste festivaldag, 13 juli, is de kassa geopend vanaf 19.00. Pin only. Bij de kassa van Over het IJ Festival kan alleen met pin worden betaald. Cash en creditcards worden niet geaccepteerd.

Voor vragen over kaartverkoop kun je mailen naar kassa@overhetij.nl.

CJP korting
Ben je in het bezit van een CJP-pas? Dan betaal je voor alle tickets en het festivalbandje €10,-. Dat geldt voor zowel online als aan de kassa. Let op: korting alleen op vertoon van CJP-pas aan de kassa en bij de toegangscontrole.
 

Bereikbaarheid

Over het IJ Festival is goed bereikbaar per fiets, bus en pont. Wij raden je aan met de fiets te komen in verband met voorstellingen op locaties buiten de NDSM-werf.

PONT. Met de gratis pont van het GVB ben je in tien minuten van het Centraal Station op de NDSM-werf. Hij vaart tweemaal per uur, en tijdens de spitsuren vier keer per uur. De overtocht duurt slechts 14 minuten. Er vaart ook een pont tussen de Tasmanstraat in het Westelijk Havengebied en de NDSM-werf. In de spitsuren vaart de pont drie keer per uur, daarbuiten 2 keer. De overtocht duurt slechts 6 minuten.

BUS. Vanaf Centraal station pak je bus 391 (richting Zaandam Zaanse Schans) of Bus 394 (richting Zaandam Station) en stap je uit bij Bushalte Klaprozenweg. Ook vertrekt stadsbus 35 (richting Molenwijk) vanaf Centraal Station, met deze bus stap je uit bij Bushalte Ataturk. Vanaf beide haltes is het vijf minuten lopen naar het festivalterrein. Voor actuele reistijden check je http://9292.nl

AUTO. Kom je toch met de auto, dan kun je gebruik maken van de parkeerplekken op de NDSM-werf naast de Scheepsbouwloods. Van maandag t/m zondag van 09:00 tot 23:00 uur geldt het tarief van €1,30 per uur.

Voorstellingen buiten de NDSM-werf kun je op eigen gelegenheid bezoeken (met fiets of te voet). Check de plattegrond voor alle speellocaties buiten de NDSM- werf en de vertrekpunten van voorstellingen en fiets- en wandelroutes. Houd rekening met de extra reistijd naar de locatie.

Op de NDSM-werf kun je niet alle voorstellingen op eigen gelegenheid bezoeken. Het vertrekpunt van het Nieuwe Makers Programma en Specials is in het festivalhart. Vanaf het vertrekpunt loop je onder begeleiding naar de voorstellingslocatie.