Wat een verademing was, was dat op sommige van die plekken oude bewoners, met name jongeren, opstonden en actie voerden om zichzelf en hun geliefde buurten te beschermen tegen het grootkapitalisme. Dit inspireerde Massih om niet meer een neutrale essay te schrijven aan de hand van zijn onderzoek, maar om net zo radicaal als zijn generatie- en lotgenoten in de andere steden een actiegroep op te richten. Dat werd Verdedig Noord. De groep vertegenwoordigt alle sociale klassen van Noord met een gemeenschappelijke deler: de liefde voor (oud) Noord. 

Op 23 februari deelt 'Verdedig Noord' hun ervaringen na één jaar actievoeren. De groep komt bijeen om hun bevindingen te delen met andere Noordliefhebbers. Wat hebben onze acties opgeleverd?  Wat zouden we nog kunnen doen? Deze vragen gaan we te lijf onder de betrokken begeleiding van moderator Chris Keulemans. Om 14:00 uur is de bijeenkomst in de Rietwijker. 

Massih Hutak
Massih Hutak is een Afghaans-Nederlandse schrijver, muzikant én Noorderling. In 2011 publiceerde hij de roman Toen God nog in ons geloofde. Daarnaast schreef hij onder andere voor de Volkskrant, Das Magazin en is hij columnist (‘druktemaker’) voor De Nieuws BV en Het Parool. Vanaf 2012 gaf hij Nederlands en Maatschappijleer op een VMBO-school in Amsterdam-Noord. In 2016 stopte hij met zijn werk als leraar om zich te kunnen richten op zijn muziek. Datzelfde jaar kwam zijn eerste ep ERROR uit. Hutak werd door Het Parool uitgeroepen tot één van de zeventien jonge creatieve talenten van 2017. Als Wijkmaker bundelt hij al zijn krachten en onderzoekt ook de mogelijk theatraliteit hiervan.