Soms lijkt het alsof elke jonge kunstprofessional (maker, zakelijk leider, (creatief) producent, marketeer en alles daartussen) geleerd krijgt om hetzelfde pad te bewandelen, om eenzelfde vorm van samenwerken aan te gaan. In deze ontmoetingsbijeenkomst daag je elkaar uit om klassieke organisatiestructuren en –rollen te bevragen en te onderzoeken welke samenwerkingsvormen er nog meer mogelijk zijn. Welke rol of plek neem jij in binnen jouw werkpraktijk? Waar zitten je sterke punten? En waar kun je hulp bij gebruiken?

Iedereen die aan het begin van zijn werkpraktijk staat, is welkom. Werk je al samen in een zakelijk-artistiek verband? Geef je dan vooral allebei op! Er is plaats voor 30 personen.

MELD JE HIER AAN!

Over De Metselarij
De Metselarij is een leernetwerk voor jonge professionals in de podiumkunsten. Iedereen die wil leren, delen, reflecteren en zich wil engageren aan een groep ‘peers’, is welkom.

Kunstprofessionals van de toekomst maken bij De Metselarij oefenruimte om zichzelf te ontwikkelen en te scherpen aan de ander richting een eigen professioneel profiel. De Metselarij verbindt, emancipeert en versterkt. De Metselarij is er voor zakelijk leiders, creatief producenten, programmamakers en alle hybride vormen daartussen.

De Metselarij werd in 2015 opgericht bij Festival Cement door Andrea van Wingerden, (destijds zakelijk directeur) vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie zakelijk leiders en creatief producenten in de podiumkunsten. Sindsdien is De Metselarij uitgegroeid tot een bloeiend en divers netwerk van ambitieuze denkers en daadkrachtige doeners met gedeelde waarden.

De Metselarij is een beweging. Samen bouwen we aan een groeiend netwerk en een vitale sector. De Metselarij is een vereniging. Iedereen is gelijk en ieders praktijk is evenveel waard. Als metselaar bepaal je mee over de activiteiten en toekomst van het netwerk en over je eigen ontwikkelpad.

Over Platform Aanvang!
Aanvang! is een open platform voor gesprek en uitwisseling in de podiumkunstensector. Door gesprekken te faciliteren met- en over het theaterveld bundelt Aanvang! een grote variëteit aan perspectief, ervaring en verbeelding. Zo creëren we steeds opnieuw een meerstemmig klankbord: een groep ‘theaterwerkers’ die eerst met aandacht luistert en vervolgens -waar nodig- reageert.

Dit is onderdeel van het Young Profs programma van Over het IJ. Het Young Profs programma is in het leven geroepen om de landing in het culturele werkveld na afstuderen te verzachten. Ook het Makersloket is hier een onderdeel van. Dit loket is opgericht voor (beginnende) makers die vragen hebben over het makerschap.