In de voorstelling IN BETWEEN TIME transformeren tien jonge theatermakers de voormalige Bijlmerbajes. Vijf van de makers zijn afkomstig zijn uit het Midden-Oosten of Afrika, en zijn onlangs naar Nederland gevlucht.

In Between Time

Laat je meevoeren op een theatrale optocht door de Bijlmerbajes dat vorig jaar nog woonruimte bood aan 1.100 vluchtelingen, en volgend jaar gesloopt wordt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Tijdens je reis door de Bijlmerbajes lijkt de tijd stil te staan. Je beklimt een witte toren en stapt in een landschap vol dromen en herinneringen. Er klinkt woestuinblues in het trappenhuis en er groeien granaatappelbomen in gevangeniscellen. Trommels roffelen en een stem slaat over. Welkom in de Tussentijd.

De voorstelling IN BETWEEN TIME is een idee van Titia Bouwmeester en wordt geproduceerd door stichting 5eKwartier in coproductie met Stichting IJ Producties.

Praktische informatie
Data
21 maart t/m 8 april 2018 (première 22 maart)

Locatie
Startpunt: Bijlmerbajes, Wenkebachweg 48 Amsterdam-Oost

Credits
concept en artistieke leiding: Titia Bouwmeester
artistiek team: Achref Adhadhi, Sanne Verkaaik, Yazan Al Hakim, Felix Schellekens, Maryama Omar Abdi, Tiffany Vicario, Sofie Doeland, Farhad Vilkiji, Tim Hammer, Sinan Abusalah, Linda Bosch, Rutger Buiter, Naomi van der Linden
muziekcoach: Ben Lammerts van Bueren
spelcoach: Danielle van Vree
projectleiding: Esther Lagendijk, Charlotte Verhoef (Stichting IJ Producties)
productie: Aline de Jonge
lichtontwerp: Isabel Nielen
techniek: Cis Rieken, Thijs Wijnands
communicatie: Marga van der Vlugt, Janine Driessen
mediapartner: Pakhuis de Zwijger
met dank aan: COA, theater DEGASTEN, Rabobank en RefugeeCompany