Festivalopening
De officiële openingshandeling van Noorderparkfestival 2019 is het startschot van De 1.000 van het Noorderpark: dé (hard)loop run van Amsterdam-Noord voor iedereen die kan rennen, lopen of rollen.

Muziek
Op het Tolhuistuin Podium presenteert Tolhuistuin de meest uiteenlopende acts uit Amsterdam-Noord. Afrogrooves brengt Afrobeatmuziek met invloeden uit alle hoeken van West-Afrika. WOLKEN, de liedjesbaby van electro-songwriter Rita Zipora en dichter en muzikant Robin Block, speelt nieuw werk. Kwabena Awutey laat vol trots zijn Ghanese roots horen. De jonge getalenteerde singer-songwriter Nancy Makiese speelt eigen werk, beïnvloed door indie en country. Liefhebbers van Latijnse-Amerikaanse muziek komen volop aan hun trekken bij Santo Remedio. De Noordmannen verrassen met een jamsessie. Trio Salsa de Pichón brengt de zonnigste Música Latina. De A’DAM Music School Kids-band speelt grote hits van toen en nu. Ook is er een optreden van een groep leerlingen van DAT!school: Magne en zijn maatjes.

Dans
Er zit volop beweging in het Noorderparkfestival. Yarmill Kromhout, freestyle danser, choreograaf en dansdocent bij DAT!school, geeft een dansperformance. Dansschool Solid Ground Movement brengt hiphop naar een nieuw theaterlevel. SalsaClub A’dam Noord geeft een salsafeest inclusief dj en een live optreden. Dansschool Studio Homebase Amsterdam presenteert een speciaal voor het Noorderparkfestival gemaakte voorstelling. De voetjes gaan geheid van de vloer in het Danspaleis: een ouderwets gezellige disco, waar zowel tranentrekkers, meezingers als de polonaise voorbijkomt.

Alles kids
Voor kinderen is meer dan genoeg te doen en te beleven. Circus Kristal schoolt met het meespeelcircus festivalbezoekers om tot ware circusartiesten, en presenteert spectaculaire optredens. DAT!school is aanwezig met de voorstellingen Jij ook van mij en FOKT OP!NDSM Kinderatelier staat garant voor urenlang speel- en knutselplezier. Creatieve kids maken in het Lijm Lab iets groots van textiel. In Noordjes Vergeten Stratenmap gaan zij gewapend met knutselmaterialen de kaart van Amsterdam-Noord te lijf.

Culinaire en culturele markt
Op de markt serveren ondernemers uit Amsterdam-Noord gerechten uit de hele wereld: roti uit Suriname, streetfood uit Thaïland, pannenkoeken uit Nederland en meer. Ook cultureel en maatschappelijk Noord presenteert zich hier; Theaterstraat, OBA Noord, Diocanie Noord, Stichting Wijsneus, Muziekvereniging Waterland, Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan, Museum Amsterdam-Noord en nog andere stichtingen en verenigingen zijn aanwezig.

En nog veel meer...
Nieuw dit jaar is een indrukwekkende zweefmolen, waarin iedereen de hele dag heerlijk kan rondzweven. Op Wellnessveld Bian geniet je van gratis massages, workshops en andere verwennerij van professionals van Bewust. Van 10.30 tot 12.00 uur is er een brunch voor iedereen die rondom het Noorderpark woont, aangeboden door diverse ondernemers uit Amsterdam-Noord. Bekijk het volledige programma op www.noorderparkfestival.nl.