Over 360
360
is een veranderlijke voorstelling van Benjamin Monki Kuitenbrouwer en Hanneke Meijers. In deze dynamische voorstelling nodigen de acrobaten een deel van het publiek uit op het toneel. Wie dicht op de voorstelling komt, zitten wordt speler van de beweeglijke compositie. Wie liever aan de zijlijn blijft, is natuurlijk ook welkom. Tijdens Over het IJ Festival ontstaat er elke voorstelling een nieuw voorstel over hoe nabij je bij een vreemde wil zijn, straks, als we elkaar weer mogen aanraken...

Vragen
In aanloop naar Over het IJ Festival zijn we eigenlijk bezig met twee dingen. Aan de ene kant visualiseren we de setting, waar alle blauwe en zwarte cirkels staan voor 1,5e meter. Aan de andere kant zijn we bezig met onderzoeksvragen die we per voorstelling kunnen gebruiken. Het hele festival laten we via deze vragen ons onderzoek doorlopen. 

Tijdens het festival willen we iedere voorstelling met een andere vraag of voorstel starten. We hebben inmiddels veel woorden bedacht waaruit we onze onderzoeksvragen zullen bouwen. Per showmoment pakken we een aantal van die woorden om daar een vraag van te maken, bijvoorbeeld:
Wanneer - Begint - Aandacht
Schuurt - Samen - Rondom
Kan - 5 - Krukje - Middenin
Vertrouwt - Groep - 1 - Tegenover

Dit kunnen vragen worden zoals:
"Wanneer begint aandacht?"
"Schuurt het om samen rondom iemand te zitten?"
"Kunnen 5 mensen op een krukje midden op het podium zitten?"
"Vertrouwt de groep een individu tegenover zich?"

Het is onze insteek om ons te laten inspireren door deze woorden. Zo ontstaat er iedere keer een andere voorstelling. We evalueren vervolgens elke voorstelling en kijken wat we ervan kunnen leren en wat we meenemen naar de volgende, om op die manier een constant beweeglijke ervaring te presenteren.

Raad jij na je voorstelling de onderzoeksvraag? Bestel je tickets voor de IJ-Tour van Monki hier!