Logo Over het IJ
za.
15
jun.
16:07 uur

Anne-Fay's Reaspora

Een muziekshow met liveband en visuals, gebaseerd op het album ‘Reaspora'. Een show over roots, privilege & verborgen geschiedenis.

Felix Kops

Hoe verhoud je je tot de huidige maatschappij, culturele toe-eigening en het koloniale verleden van Nederland als je zwarte roots hebt maar ook wit privilege? Makers duo Anne-Fay en Felix Kops  reisde de diaspora van hun familie af langs Aruba, Curaçao, Suriname en Ghana. Een fysieke en mentale reis die sterk beïnvloed is door de transatlantische slavenhandel. Op zoek naar de (complete) geschiedenis, familiegeschiedenis, muziek en cultuur. Gebaseerd op deze reis maken zij een muziekalbum en voorstelling met visuals die op reis gemaakt zijn.

Over Onyx en Ivory
Onyx en Ivory bestaat uit Anne-Fay Kops (1988) en Felix Kops (1983). Anne-Fay studeerde in 2011 af aan de Fontys dansacademie in Tilburg, richting Jazz/ Urban. Naast dans deed zij de backing vocals voor MC Zanillya en rockband TDTMCM en zong ze zes jaren als vocalist in ZO! Gospel Choir. Broer Felix is autodidact filmmaker en ontwikkelde creatieve concepten en films voor o.a. De Kunsthal, VPRO en Typhoon. 
Samen richtten ze in 2012 Cookachoo op: een Tropical-bass act die stond op o.a. Milkshake Festival, Mysteryland en Lowlands. Ook waren ze de supportact van Major Lazer & Buraka som Systema.

Credits
Concept/cocals: Anne-Fay, concept/beeld/regie: Felix Kops, drummer/ Bassist: Gino Cochise, toetsenist: Anan den Boer, publiciteit: Gabriela Kapel, stage: Zita de Vos, producent: Paradiso Melkweg Productiehuis & DOX & Over het IJ

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten en Fonds Podiumkunsten

← Volledige agenda