Vijf podiumkunstenaars experimenteren een week lang met nieuwe technologieën in het NDSM Theater voor nieuw werk.

icon-time 17:00
| NDSM Theater
Philip Vermeulen

Philip Vermeulen

Een week lang experimenteren vijf podiumkunstenaars met technologieën voor nieuw werk en worden ondersteund met materiaal, kennis en dramaturgische adviezen. 

Firma DRAAK experimenteert met drietraps-projectie, videomapping en maquettes om een apocalyptische wereld de scheppen.

BetweenTwoHands werkt met verschillende sensoren die hun nieuwe stop-motion animatie-installatie interactief maakt voor toeschouwers. 

Diederik Kreike onderzoekt het verbeeldingsvermogen van een A.I.-computer. Hoe verhoudt de menselijke verbeeldingskracht zich tot de fantasie van een A.I.-computer?

Tamar Blom gaat op zoek naar de juiste constructie om zijn bovenlichaam stil te houden en de benen en voeten juist te laten schommelen in een rijdende tram. 

Philip Vermeulen experimenteert voor zijn nieuwe installatie met beamers, projectoren en de theatrale mogelijkheden die dit kan bieden. 

Over Performance Technology Lab
Het Performance Technology Lab is een nomadische werkplaats voor podiumkunstenaars die in hun dramatisch universum technologie gebruiken – video, audio, mapping, tracking, live cinema, arduino, robots, drones, AI, VR, AR en wat al niet meer. Rond artistieke concepten in ontwikkeling bouwen wij de werkplaats die nodig is. Welke technologie heb jij nodig om je concept te ontwikkelen? Wij organiseren de juiste apparatuur en kennis voor experiment en onderzoek.
Theatermakers, designers en technische experts spelen in ons lab samen met nieuwe en oude technologie, verkennen de creatieve mogelijkheden ervan, maken schetsen voor nieuwe concepten, vinden nieuwe toepassingen uit.

makers aan het werk: Firma DRAAK, BetweenTwoHands, Diederik Kreike, Tamar Blom, Philp Vermeulen, redactie, coördinatie, communicatie: Pol Eggermont, Nienke Rooijakkers, Daan de Groot, technische productie: Jason Malone, Keez Duyves, Gertjan Biasino, productie: Anna Schaap, met dank aan: BeamSystems, PIPS:lab


Blijf op de hoogte via de website van Performance Technology Lab, of via hun Facebook of Instagram!