Stel Over het IJ al je vragen over verschillende gebieden van het nieuwe makerschap: artistiek, productioneel, financieel - alles is mogelijk

icon-time 10:00
| online (via zoom)
Moon Saris

Moon Saris

Op 10 september kunnen nieuwe makers voor het eerst langskomen bij het Makersloket van Over het IJ: een mogelijkheid voor hen om het hemd van het lijf te vragen over verschillende gebieden van het nieuwe makerschap. Over het IJ Festival heeft een grote focus op talentontwikkeling en is als locatietheaterfestival expert in het ontwikkelen, begeleiden en een platform bieden aan makers die in vaak flexibele discipline-overstijgende vormen zoeken naar andere publieksbenaderingen/ relaties en gebruik van de ruimte/ locatie. Aangezien Over het IJ daarmee de afgelopen jaren een breed netwerk en expertise heeft opgedaan wil zij deze kennis graag actiever delen met het veld.

Het loket is geopend op: 10 en 24 september; 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. Je kunt je tot een dag van tevoren aanmelden via onderstaand formulier waarop je aangeeft op welk gebied/welke gebieden je specifieke expertise zoekt: artistiek, netwerk, zakelijk, productioneel, coronaprotocollen of marketing/publiciteit. Over het IJ zorgt er vervolgens voor dat je gekoppeld wordt aan de juiste mensen. Gesprekken zijn live of online via zoom.

Voor wie
Het Makersloket is gericht op makers die net van de verschillende kunstopleidingen komen of zich anderszins ontwikkeld hebben als maker en een voorliefde hebben op het vlak van locatietheater en sociaal-artistieke projecten. Denk aan installatieachtig werk, één-op-één voorstellingen, projecten met een klein publiek in een bijzondere opstelling, publiek als onderdeel van het werk zelf, of publiek dat noodzakelijk is in de uitvoering van een werk. Het is niet per se, of alleen bedoeld voor makers die bij Over het IJ werk willen of kunnen ontwikkelen. We willen onze expertise en netwerk graag breder aanbieden (want kunnen ook niet iedereen een plek bieden), graag wijzen we waar passend makers door, of matchen hen met andere organisaties.

Met wie
Behalve ons landelijke en Vlaamse netwerk vormt de Tafel van Talentontwikkeling Amsterdam een belangrijk en betrokken netwerk dat we waar passend in zullen zetten om makers door te verwijzen of aan te koppelen. In dit netwerk zijn Amsterdamse culturele organisaties vertegenwoordigd die ruimte maken voor talentontwikkeling.

Kom langs of Zoom in
Het loket is één dag in de twee weken open. De komende maanden kun je terecht op: 10 en 24 september; 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. Je kunt je tot een dag van tevoren aanmelden via een formulier waarop je aangeeft op welk gebied/welke gebieden je specifieke expertise zoekt: artistiek, netwerk, zakelijk, productioneel, coronaprotocollen of marketing/publiciteit. Over het IJ zorgt er vervolgens voor dat je gekoppeld wordt aan de juiste mensen. Gesprekken zijn live of online via zoom. 

Het Makersloket wordt mede mogelijk gemaakt door steun van Janivo Stichting.


Vanaf februari zijn we weer terug met nieuwe data voor het Makersloket! 

Meld je hier aan voor het makersloket!