Logo Over het IJ
zo.
3
apr.
16:00 uur
NDSM Theater
Tickets

MAKERSMEETING: Beeldenstorm#2

Over het IJ i.s.m. LIPS&KNOBEL, Feminist Economies Collective, Didi Kreike

En wat bouw je dan?

Foto van OVERKILL (OHIJ Festival 2021), fotograaf Moon Saris

LIPS&KNOBEL doet onderzoek voor de voorstelling Vrouwen die Bouwen, die op Over het IJ Festival in première zal gaan. Hoe verhouden vrouwelijkheid en bouwen zich tot elkaar? En als je dan gaat bouwen, wat bouw je dan?

Het Feminist Economies Collective bestaat uit Ania Molenda, Rachel Walker-Konno en Inte Gloerich, en is verbonden aan publicatie- en onderzoeksplatform Amateur Cities. Het collectief brengt kennis over architectuur, activisme, en digitale technologie samen in de vraag “hoe zou een economie gebaseerd op feministische waarden als solidariteit, zorg, en gelijkwaardigheid er uit kunnen zien?”

Diederik Kreike (Didi) maakt theater en televisie, en is performer in het uitgaanscircuit. Sinds het afstuderen in 2018 aan de Toneelacademie Maastricht onderzoekt Didi de cross-over tussen theater en andere kunstdisciplines; bewegend rond de thema’s identiteit, queer culture en de nacht.

Tijdens de MAKERSMEETING zoeken we antwoorden op de vraag ‘en wat bouw je dan?’ Tussen de antwoorden, bouwwerken en bijdragen door gaan we met elkaar en met het publiek daarover in gesprek en worden nieuwe ideeën bedacht over wat het betekent om een feministische toekomst te bouwen.

← Volledige agenda