Logo Over het IJ
vr.
19
apr.
20:00 uur
Scoor je ticket

Locatie: Beautiful Distress House Ms. van Riemsdijkweg 41a, 1033 RC Amsterdam (vlakbij de pont op de NDSM Werf).

Makersmeeting: Schoppen of Schikken?

Over het IJ, Beautiful Distress & Ensemble Nieuwe Theaterwerkers

Een guerilla borrel voor nieuwe kunstenaars

Makersmeeting: Schoppen of Schikken?: 2024-04-19 20:00:00

Als startende kunstenaar moet je je direct verhouden tot ‘de gevestigde orde’. Mensen die al jaren werkzaam zijn, die je aanspreekt met ‘u’ en soms ver van je af staan. Maar hoe wil de nieuwe generatie eigenlijk dat het kunstenveld eruitziet? Vers in het veld is er een hele generatie die de kunstwereld bestormd. Noem het een frisse wind, noem het ‘aanstormend talent’ of whatever term hier altijd voor gebruikt wordt. Wat willen deze nieuwelingen? En willen we ons schikken naar hoe het veld eruit ziet? Of schoppen we tot het allemaal anders is?

Kom naar de borrel, speciaal voor deze nieuwelingen. Verwacht inspirerende speeches, vette muziek en goedkoop bier. Misschien voel je je hierna gewoon wat minder alleen als nieuwe kunstenaar, misschien starten we een nieuwe guerrillabeweging om alles anders te doen, misschien heb je er op langere termijn niks aan maar heb je gewoon een gezellige avond gehad met generatiegenoten. Sowieso de moeite waard toch?

[namen worden later bekend gemaakt]

Praktische informatie:
Starttijd programma: 20:00 uur (later aanhaken is ook mogelijk)
Prijs: 4 euro inclusief gratis welkomstdrankje (das niks joh)
Locatie: Beautiful Distress House Ms. van Riemsdijkweg 41a, 1033 RC Amsterdam (vlakbij de pont op de NDSM Werf).
Scoor je ticket hier
.


Georganiseerd door Beautiful Distress House, Over het IJ en Ensemble Nieuwe Theaterwerkers

Ensemble Nieuwe Theaterwerkers, ofwel ENT. Een nieuwe beweging die werkt aan meer verbinding tussen jonge theaterwerkers binnen het theaterveld. Dit doen ze onder andere door per jaar 2 gesprekken (TALKS) en een meerdaags Congres te organiseren. In 2024 organiseren ze ook de 2e editie van ons afstudeerfestival ENTER.

Beautiful Distress is een tentoonstellingsruimte op de NDSM-werf waar we met kunst mentale kwetsbaarheden zichtbaar, bespreekbaar en voelbaar maken.

Tentoonstelling Onzichtbaar Verlies
Epilepsie is meer dan alleen een lichamelijke aandoening. Met 1 op de 100 mensen wereldwijd getroffen door epilepsie, voelen velen de diepgaande impact op hun mentaal welzijn. Helaas blijven de verliezen die zij doormaken vaak onzichtbaar. Kan kunst ons helpen om hierover te praten?

De tentoonstelling Onzichtbaar Verlies belicht de innerlijke wereld van mensen met epilepsie en hun omgeving. Acht jonge kunstenaars hebben zich laten inspireren door hun verhalen en ervaringen. Deze persoonlijke verhalen zijn tot leven gebracht in werken, waarmee de tentoonstelling hoopt de onzichtbare verliezen tastbaar te maken.

← Volledige agenda