Logo Over het IJ
di.
28
mei
18:00 uur

Now, Not Now and Now

Now, Not Now and Now is een onderzoek naar identiteit als poëtische muziektheatervoorstelling rondom een beeldende installatie in het NDSM-theater

Now, Not Now and Now: (unknown)

Ergens in het gebied tussen mijn fysieke lichaam en de buitenwereld vindt een uitwisseling plaats. Wat betekent deze uitwisseling voor mijn identiteit? Wie ik ben, waar ik ben, waar ik sta, waar ik besta en of ik besta? 
In welke mate bepaalt de ruimte buiten mijn fysieke lichaam mijn pad? Is er überhaupt een buiten en waar ligt dan die 'grens'? Mijn identiteit beweegt, is constant in verandering, veranderlijk en vergankelijk.

Makers Pim Veulings en Paul Boereboom onderzoeken deze vragen met vier performers in een poëtische muziektheatervoorstelling die via een livestream te volgen is vanuit het NDSM Theater.

Over Pim & Paul
Pim Veulings is een fysieke beeldmaker: “Ik werk vanuit de overtuiging dat het lichaam verbindt, ten alle tijden spreekt en zowel een evidentie als een mysterie is. Een lichaam kan een ander lichaam en geest tot vervoering brengen. Een lichaam raakt niet uit de mode, het kan transformeren maar verandert nooit. Ik tracht bewegingsidiomen te ontdekken en deze naar mijn hand te zetten of in een ander kader te plaatsen. Muzikaal, choreografisch of juist ongeoefende aanraking. 

Paul Boereboom is scenograaf woonachtig in Amsterdam. Zijn werkzaamheden omvatten theatervormgeving, installaties en kostuumontwerp, maar ook video-ontwerp en werk in virtual reality. “Ik werk graag en veel vanuit materialiteit en ik heb een fascinatie om ruimte te benaderen vanuit het menselijk lichaam. Natuur, identiteit en menselijk gedrag zijn terugkerende inspiratiebronnen. Via mijn werk probeer ik grip te krijgen op deze thema’s en ze te bevragen.
 

Credits
Regisseur: Pim Veulings, scenograaf: Paul Boereboom, compositie: Mitchell Lee-van Rooij, performer: Charlotte Dommershausen, performer: Korneel Defrancq, performer: Alberto Quirico, performer: Gaspard Schmitt, technisch producent: Anique van Laar, productieleider: Dries Himpe, techniek (video): Lennart Esser, techniek (licht): Sander Schaart

Deze voorstelling wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Melanie, Over het IJ, VR Academy en Academy of Theatre and Dance.

← Volledige agenda