Logo Over het IJ
wo.
18
jan.
19:30 uur
Beautiful Distress House
Gratis toegangskaarten

UITVERKOCHT | Kunst als zelfhulpboek | Wo 18 Jan 19:30 | Gratis toegang

**DIT EVENEMENT IS UITVERKOCHT *** “Is there a better me? And what can art do for that better me?”

Klik hier voor gratis toegangskaarten

In deze expositie brengen Nina Glockner en Sachi Miyachi Japanse memorabilia, culturele artefacten, persoonlijke anekdotes en architecturale fragmenten samen uit hun Artist-in-residence periode in het Fukuroda Psychiatrisch Ziekenhuis in 2019. 

De titel fungeert niet alleen als een 'note to self', maar ook als een provocatie, die ons imperatief tot zelfverbetering problematiseert en de manieren waarop gedragingen die weigeren daaraan te voldoen, worden gepathologiseerd. 

Tegelijkertijd werkt There is no Better Me als een herinnering om jezelf in het heden te gronden in plaats van vast te houden aan een nostalgisch verleden of een geïdealiseerde toekomst.

Temidden van hun werk zullen we in gesprek gaan met drie interessante gasten over kunst als zelfhulpboek. Kan kunst fungeren als zelfhulpboek? Is dat wenselijk? Of dient kunst enkel om bijvoorbeeld psychische kwetsbaarheid zichtbaar te maken? En als dat zo is - welke rol speelt esthetiek hierin?

“Is there a better me? And what can art do for that better me?”

Met drie kunstenaars zullen we ons tot deze vraagstukken verhouden, elk met een heel eigen kijk en praktijk.

We openen de avond met een theatrale bijdrage van Hanneke van der Paardt: ze zal een stuk van haar theaterstuk BANG laten horen. Na het gesprek is nog ruimte om de expositie te bezoeken, of te borrelen met ons, de kunstenaars en ervaringsdeskundigen.

Praktische informatie

← Volledige agenda