Een beeldend werk(je) over een poging om te ontkomen aan een bedoeld landschap.

icon-time 12:00
| € 5
| NDSM Theater
Sofie Doeland

Sofie Doeland

Op 2 juli liep ik een ronde zo dicht mogelijk langs de ring van Amsterdam. Een 32km durende route dwars door berm, bos, donkere viaducten, doodlopende (olifanten)paatjes, gras tot aan je middel, bramenstruikblokkades en braakliggende terreinen. “Hier wordt niet zo op je gelet”, dacht ik. “Als je wilt, kun je verdwijnen”. 

Komende jaren bevraag ik het stadslandschap door de nadruk te leggen op plekken of situaties die we eigenlijk (liever) niet zien. Die niet zo zichtbaar zijn in ons dagelijks bestaan. Die geen deel uitmaken van “podium stad”. Tussen de stad – wandelen langs de ring is onderdeel van dit onderzoek. 

Over Sofie Doeland
Sofie Doeland (1986) studeerde in 2011 af aan de opleiding Scenografie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien is ze freelance scenograaf & theatermaker. Komende jaren ontwikkelt zij zich verder door als autonoom beeldmaker met als lijdend voorwerp het stadslandschap van Amsterdam.

Credits
concept en uitvoering: Sofie Doeland, begeleiding (overkoepelend): Maurice Bogaert, met dank aan: Simone Hogendijk, Annemarijn Zanting, Bart van de Woestijne, Muhamed Stranjac en Bart Strijbos.


Deze installatie is onderdeel van de Installatie-parade van Over het IJ LAB op zaterdag 5 en zondag 6 december. Per tweetal loop je een route langs maar liefst 5 installaties. De route duurt ongeveer 90 minuten en is tussen 12.00 en 18.30 te bekijken.

ALLE TIJDSLOTEN VOOR 5 DECEMBER ZIJN UITVERKOCHT

ALLE TIJDSLOTEN VOOR 6 DECEMBER ZIJN UITVERKOCHT