Logo Over het IJ
di.
14
jun.
20:00 uur
Beautiful Distress House
Tickets

Waanzinnige avond #5: POETIC LICENCE

Michaël Bloos / Stichting Nieuwe Helden, Beautiful Distress House en Over het IJ

Op zoek naar de grenzen van de werkelijkheid.

foto Laurien Riha

Michaël betrekt verschillende kunstenaars, filosofen, wetenschappers en (ervarings)deskundigen bij het bouwen van zijn Universum. Hij vraagt ze te reageren en input te geven. Momenteel werkt Michaël samen met o.a. schrijver Frank Siera, acteurs Eva Meijering, Steven Ivo en Dylan Devonald Smith en muzikant Niels Vermeulen aan de voorstelling Poetic Licence die tijdens Over het IJ Festival in première gaat in Beautiful Distress House. In Poetic Licence laten Michaël en Frank zich inspireren door het leven en werk van de Britse toneel- en romanschrijver Joe Kingsley Orton. Vanavond verwelkomen ze je letterlijk middenin hun repetitieproces.

Speciaal voor deze avond komt Orton-kenner Emma Parker uit Engeland overgevlogen om met ons te reflecteren op het belang van het werk en de bewerkingen van het leven van Orton. Psychiater en voorzitter van Beautiful Distress Wilco Tuinebreijer gaat in op het belang van het samenbrengen van kunst en psychiatrie. Verder zal theatermaker Hanneke van der Paardt stukken uit haar nieuwe tekst lezen en krijgen we een voorproefje van ander werk dat te zien zal zijn op Over het IJ dat - net als Poetic Licence - gebaseerd is op waargebeurde verhalen over waanzin.

Een spannende live research avond waarin je als publiek samen met de makers tegelijkertijd voor, achter en tussen de schermen begeeft.

Meer info: www.universumvandewaanzin.nl

← Volledige agenda