Logo Over het IJ
za.
26
nov.
10:04 uur

Who Cares? - The Chronicles, the Lottery and the Tea Party

De wereld is oneerlijk en niet iedereen heeft dezelfde kansen... Behalve bij de CARE-loterij: daar kan iedereen in de prijzen vallen!

Foto: Salih Kilic

Het perfomance-collectief MOHA valt op door de uitnodigende manier waarop ze hun kunst maken met mensen en op plekken ver van de gevestigde kunstinstellingen.  Ze weten persoonlijke bubbels te doorbreken en zich te verbinden aan de dagelijkse werkelijkheid van mensen die we anders nooit zouden ontmoeten. In Who Cares? onderzoeken ze de plaats van zorg binnen onze samenleving. Ze duiken gedurende drie jaar in zes werkvelden: maatschappelijk werkers, schoonmakers, verplegers, medewerkers van begraafplaatsen en verzorgingshuizen. Op 9 december delen zij enkele van hun verhalen in drie delen: De Chronicles, de Lottery en de Tea Party.

“The question, then, is not ‘how can we care more?’ but instead to ask what happens to our work when we pay attention to moments where the question of ‘how to care?’ is insistent but not easily answerable.” - Matters of Care by Maria Puig de la Belacasa

Over MOHA
MOHA is een collectief uit Amsterdam dat performances maakt, workshops deelt, publicaties uitbrengt en alternatieve modellen voor programmering voorstelt. Ze opereren buiten de conventionele kunstinstellingen, in de openbare ruimte en met specifieke communities, om persoonlijke bubbels te doorbreken en zich te verbinden aan de dagelijkse werkelijkheid van mensen die we anders nooit zouden ontmoeten. Voor dit project werkt MOHA met Alice Pons, Biljana Radinoska en Lisanne van Aert.

Credits
Artistiek leider: Alice Pons, Olivia Reschofsky, conceptontwikkeling en uitvoering: Alice Pons, Biljana Radinoska, Lisanne van Aert

Who Cares? - The Chronicles, the Lottery and the Tea Party: (unknown) Who Cares? - The Chronicles, the Lottery and the Tea Party: (unknown)
← Volledige agenda