In een kring in een loods, met in het midden een levenloos lichaam, word je uitgedaagd de betekenis van het leven en de dood opnieuw te definiëren.

icon-time 00:00 | 60 min.
| € 14,-
| NDSM-theater, NDSM Plein
ZAAL OPEN: 19:45 UUR, AANVANG: 20:00 UUR
Tickets
'ZOMBIE' (werktitel)

‘ZOMBIE’ (werktitel) is een filosofische horror over kijken naar onze vergankelijkheid. Samen met 20 anderen zit je in een kring in een loods, met in het midden een levenloos lichaam, geketend aan een stalen ketting. Langzaam komt het dode lijf in beweging, totdat het overeind komt en gorgelend op je af begint te lopen. Terwijl de zombie onvermoeibaar naar het leven hongert, word je uitgedaagd de betekenis van het leven en de dood opnieuw te definiëren.

Wat vertelt deze zombie over onszelf, welke vraag stellen die lege ogen ons?

Dit is een presentatie van een maand theatraal vooronderzoek. Na afloop is er een nagesprek waarin je wordt meegenomen in de werkwijze en waarin jouw input wordt verzameld voor het doorontwikkelen tot een voorstelling.

Credits
Regie: Bart van de Woestijne, dramaturgie: Maarten Bos, spel: Anton van der Sluis

Over Werkplaats van de Woestijne
Werkplaats van de Woestijne is opgericht door maker Bart van de Woestijne. Bart van de Woestijne smeedt levensvragen om tot denkervaringen. Een denkervaring is een ervaring die je verleidt op zoek te gaan naar jouw antwoord op een grote, onmogelijke vraag. Hierbij worden thema’s aangesneden waar mensen van nature van wegdenken: Hoe is het om dood te zijn? Hoe is het om een dier te zijn? Wat blijft er van je over als je helemaal alleen bent?

Bart van de Woestijne werkt al langer onder de vleugels van Over het IJ: hij maakte deel uit van het Atelier-traject dat wij samen met Oerol organiseren (2016), toonde een theatrale Rechtszaak in 2017 in onze context en deed mee aan ons nieuwe Over het IJ Festival LAB (2018). Met Over het IJ als hoofdaanvrager kreeg hij een Nieuwe Makers Regeling bij FPK i.s.m. Oerol en Cement. Afgelopen jaar maakte hij het prachtige In order of disappearance, waarin de bezoeker een stadswandeling maakte naar een houten box waarin ze van alles en iedereen werden afgesloten, met enkel een spiegel.