Vorig jaar, toen ik onderweg was naar werk, kwam ik zomaar de schaduwen tegen van drie Arabische kamelen (dromedarissen). Als nieuwkomer in de stad, nog langzaam wennend aan de cultuur en het weer, vroeg ik mij af: hoe komen deze kamelen in Amsterdam? Waarom bleven alleen hun schaduwen achter? Zijn ze gewend geraakt aan het klimaat? Lukte het hen om te integreren? Welke taal spreken ze nu? En hoe betalen ze de hoge huur?

Er was eens een tijd en een plek. Kamelen hadden een land en grond.....Een reizend verhaal in drie hoofdstukken: Aanpassen - Integratie - Assimilatie

Kunstenaar en onderzoeker Dina A. Mohamed probeert in haar werk de politieke moedeloosheid te begrijpen die is ontstaan door complexe economische, politieke en informatie technologie structuren. Vanuit persoonlijke ervaringen reflecteert ze op hoe we als individu en als groep ons politieke bewustwording kunnen herwinnen.

Praktisch
Je kunt deze voorstelling bekijken op het festivalhart. Toegang voor het festivalhart krijg je door een IJhart-bandje te kopen, voor de dag dat je wil komen.

Duur: doorlopend
Leeftijd: alle leeftijden
Taal: Engels
Rolstoeltoegankelijk
Let op: deze voorstelling is niet te zien op donderdag 15 juli

_______
Credits
Concept: Dina A. Mohamed, geluid: Mohamed El-deep, special thanks to: Emanuel Garavaglia & Bethany Crawford