Logo Over het IJ

UNBOXED-tour #2 - GONS

Boris de Klerk / Linde van Wingerden / OhIJ

Een Unboxed-tour van twee voorstellingen waarin de betekenis die we hechten aan woorden en voorwerpen wordt verkend.

UNBOXED-tour #2 - GONS

Foto door: Moon Saris genomen tijdens een UNBOXED-tour in 2023, scènefoto's 2024 door Moon Saris

Een Unboxed-tour van twee voorstellingen waarin de betekenis die we hechten aan woorden en voorwerpen wordt verkend.
ver·ge·tel·heid (de; v)
1 het vergeten-zijn: aan de vergetelheid ontrukken; in herinnering laten blijven.

De makers van de UNBOXED-tour #2 bevragen hoe de betekenis van woorden en objecten langzaam vervaagt stilte volgt. In ‘er is geen ritme er is regen’ onderzoekt Boris de Klerk de stilte tussen de woorden. Wat blijft er over als de woorden wegsterven en alleen de echo van de stilte overblijft? In ‘Gevonden voorwerp’ verkent Linde van Wingerden wat er achterblijft als iets of iemand vergeten wordt. Welke herinneringen dragen onze verloren voorwerpen? En als je vergeten wordt, kan je dan ook weer gevonden worden?

Laat je meevoeren door het stille ritme van woorden, de verzamelwoede van een eenzame ziel en een zoektocht naar verloren herinneringen.

Meer informatie over de individuele makers vind je hier:
Boris de Klerk / VIAZUID, SoAP & Over het IJ

Linde van Wingerden / Poetry Circle & Over het IJ


Wat is UNBOXED?
UNBOXED is een van onze ontwikkeltrajecten. Onze partners in talentontwikkeling (gezelschappen, productiehuizen) dragen makers met werkervaring tussen de 0 en 2 jaar aan voor UNBOXED. Over het IJ nodigt deze makers uit zich bij het ontwikkelen van een plan te laten inspireren door een locatie op de NDSM-werf. Tijdens een begeleid ontwikkeltraject ontwikkelen de makers een nieuwe mini-locatietheatervoorstelling, onder de vleugels van Over het IJ, van beginidee tot eindpresentatie, van maximaal 15 minuten. Een belangrijk aspect van dit traject is het werken met een specifieke locatie. De makers verrichten onderzoek dat gerelateerd is aan de locatie. Tijdens het festival delen ze hun werk aan het publiek en werken ze verder op basis van de ervaringen die ze tijdens deze ontmoeting opdoen. Het publiek komt in aanraking met belangrijke thema's van vandaag en krijgt de kans om te fantaseren en mogelijkheden te creëren voor een nieuwe toekomst.
Deze voorstellingen kun je alleen bekijken in de vorm van UNBOXED-tours.

Wat is een UNBOXED-tour?
Een UNBOXED-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Tijdens de UNBOXED-tours is er een gids die je meeneemt naar verschillende locaties en je tegelijkertijd meer informatie kan geven over de voorstellingen die je gaat zien.

Bekijk ook de andere tours:

UNBOXED-tour #2 - GONS UNBOXED-tour #2 - GONS UNBOXED-tour #2 - GONS UNBOXED-tour #2 - GONS