LIPS&KNOBEL radicaliseren. In dit onderzoek naar revolutie zijn ze op zoek naar het moment waarop een protest gewelddadig wordt. Wanneer is het nodig om geweld te gebruiken voor het uitdragen van je idealen? Is het ooit nodig? Als je geweld inzet als middel om iets te bereiken, bereik je het dan, of juist het tegenovergestelde? 
Is het nodig een fysieke revolutie te hebben, of kunnen wij er een ensceneren die een eigen leven gaat leiden op internet? 
In het LAB op Over het IJ ensceneren LIPS&KNOBEL een revolutie en dagen ze het publiek uit een kant te kiezen. #revolutietoerisme, #riotselfie, #allesindefik, #kunstalsgeweld #snapshot #NoSelfieControl #GoFuckYourSelfie

Kunstenaarsduo LIPS&KNOBEL bestaat uit scenografen Sanne Lips en Liesje Knobel. Zij maken beeldend werk op het raakvlak van scenografie, performance en beeldende kunst, waarin ze de hedendaagse beeldcultuur onder de loep nemen.

LIPS&KNOBEL wonnen in 2017 de troffel van Festival Cement voor hun voorstellingsconcept over revolutie. 

Concept en beeld: Sanne Lips, Liesje Knobel
Geluid: George Dhauw

Deze voorstelling bezoek je met het Over het IJ Festivalbandje. Hiermee krijg je tien dagen lang onbeperkt toegang tot zo’n 30 voorstellingen van de jongste generatie locatietheatermakers, toegang tot de afterparties in Sexyland en korting aan de bar op drinken in het festivalhart op de NDSM-werf.